Bosch e-bike nieuwigheden 2021

Bosch e-bike nieuwigheden 2021

Bosch E-bike 2021 nieuwigheden

Bosch E-bike Display nieuwigheden

Voor 2021 heeft Bosch niet stil gezeten op het gebied van displays. Ze zijn met een volledig nieuwe nyon display (inclusief gps) en hun bekende kiox display is nu voorzien van een navigatiefunctie. Beide gaan we hieronder even belichten.

Bosch E-bike Kiox display

De bekende Bosch kiox display heeft nu een navigatiefunctie. Stel zelf jouw route samen op de bosch app en met bluetooth stuurt u deze route door naar uw kiox display op het stuur. Dus zo kan u perfect uw route vervolledigen zonder constant de smartphone nodig te hebben.

bosch ebike app route samenstellenBosch E-bike Nyon display

 Bosch heeft een nieuwe versie van de nyon uitgebracht voor de ebike. 

Enkele highlights

 • Eenvoudig swipen: De nieuwe display is comfortabeler in bediening vanwege de volledig touch mogelijkheid. Met één swipe beweging ontdek je tal van opties, mogelijkheden.
 • Design: Met zijn 3.2" kleurendisplay en betere beeldkwaliteit zou hij tot nog betere prestaties moeten komen dan zijn voorganger.
 • Optimaal leesbaar: De helderheid en de achtergrond van de display passen hun nu automatisch aan zodat de display goed leesbaar is in eender welke omstandigheden.
 • Persoonlijke schermen: Nog meer dan bij zijn voorganger heeft Bosch ervoor gekozen dat u deze display nog meer kan personaliseren. Welke gegevens ziet u graag, bij deze nieuwe display stelt u dit zelf in zodat u steeds de gegevens ziet die u het liefst heeft op uw ebike.
 • Gebruiksklaar: Deze nieuwe display is uitermate geschikt tegen stof, regen,... Hij blijft in alle omstandigheden perfect bedienbaar en dit ook met handschoenen.

Nog meer verschillende Bosch displays


Motor nieuwigheden

Bosch performance cx intern

Bosch e-bike Draaimoment 85Nm 

Zowel de Bosch e-bike Performance line Cx, Performance line speed en de Cargo line motor beschikt nu over een draaimoment van 85Nm om u zo nog beter te ondersteunen.

Tevens kunnen de Cargo line en de Cx line van modeljaar 2020 door ons geupdate worden naar de nieuwe 85Nm software. 

OPGELET: deze update naar 85Nm kan helaas niet als u een speed pedelec heeft met een Bosch Performance line speed motor van 65 of 75Nm.

Bosch E-bike 2021


Performance Line Cx motor

Bosch e-bike motor

Vermogensupgrade
Deze motor geeft vanaf 2021 nog een extra boost aan het elektrisch mountainbiken. Het verhoogde draaimoment (85Nm) zorgt voor extra vermogen, dus bij een lage trapfrequentie krijgt u nog krachtigere ondersteuning. Dit verhoogd draaimoment leidt in de eMTB en Turbo stand ook tot een snellere acceleratie en dit zorgt ervoor dat wegrijden op een steile helling veel vlotter gaat. Dankzij het bredere trapfrequentiebereik van deze motor, kan deze nog beter het hoofd bieden tijdens onvoorziene rijomstandigheden. Tot slot zorgt deze nieuwe update ook voor een minder schokerig rijgedrag in de turbo stand.

eMTB modus update
Deze eMTB modus is door Bosch nog verder ontwikkeld om emountainbikers nog beter te ondersteunen op de trail paden. Dankzij nieuwe functies van de sensoren en aansturing van de motor heeft deze ebiker nog een groter en natuurlijker pallet aan ondersteuningsmogelijkheden. Daarbij profiteert de fietser ook nog van de al bekende technologie van deze emtb stand. Vanwege de uitgeoefende pedaaldruk past de progressieve motorondersteuning zich perfect aan, aan elke rijsituatie. De nu nog verbeterde afstelling van de eMTB stand zorgt vooe een optimale trajectcontrole in alle versnellingen en vergemakkelijkt het bedieningsgemak van de ebike. Het startgedrag van de ebikes met deze modus is veel fijner en dit specifiek bij lage versnellingen, dit omdat de fiets hier veel gevoeliger wordt. Door het verhoogde draaimoment ondersteunt de motor een nog breder trapfrequentiebereik.

Extended Boost
Deze extended boost is een nieuwe weergaloze functie op de emtb's met de Bosch Performance Cx motor. Deze functie zorgt ervoor dat boomwortels, trappen en stenen op een trail en dit zelfs steil bergop goed te bedwingen zijn. Met deze stand kan een mtb veel lichter en wendbaarder door technische stukken worden geleid. Met deze unieke dynamiek kunnen kleine en grote hindernissen met situatieve druk op de pedalen met speels gemak overwonnen worden. De pedalen zelf komen nauwelijks nog tegen de grond. Wanneer het voorwiel al boven op de trappen is, is een lichte pedaaldruk voldoende en er is die beslissende "kick" van de extended boost. Met deze nieuwe stand krijgt pedaalbeheersing een hele nieuwe dimensie.


eShift

Het geïntegreerde elektronisch schakelconcept eShift zorgt voor nog meer rijcomfort. Bosch heeft samen met Enviolo, Rohloff en Shimano verschillende elektronische schakelconcepten ontwikkeld die tal van voordelen bieden voor elke ebike'r. Een korte motor onderbreking tijdens het schakelproces zorgt ervoor dat schakelen zeer soepel en gesynchroniseerd kan gebeuren. De gekozen trapfrequentie of de huidige versnelling kan steeds weergegeven worden op het bosch display.

Welke versnelling moet ik kiezen op mij fiets?

eShift en Enviolo

Bosch e-bike versnellingssystemen

Kies op de display de gewenste trapfrequentie en de enviolo versnelling kiest dan volautomatisch de optimale versnelling. Dit zowel op hellingen als op vlak terrein. Met dit systeem kan je steeds een zelfde trapfrequentie aanhouden, terwijl het systeem zelf voor jouw de juiste versnelling bepaald en dit zelfs onder volledige belasting.

 • Trapfrequentie is instelbaar van 30 tot 120 omwentelingen per minuut
 • Het instellen van deze trapfrequentie gebeurt eenvoudig op de display. Dit kan zowel tijdens het fietsen als rustig thuis.
 • Dit systeem werkt met een traploze versnelling waardoor schakelen super vlot loopt.
 • extra informatie Enviolo versnelling

eShift en Rohloff


Rohloff, een zeer betrouwbare en onderhoudsvrije naafversnelling die voldoet aan hoge kwaliteits eisen en die ontworpen is voor een groot bereik tijdens het fietsen. Geniet met de eShift van een eenvoudig schakelcomfort. Snel en makkelijk schakelen en toch altijd in de juiste versnelling rijden met de combinatie van eShift en Rohloff kan dit nu probleemloos.

 • Snel en nauwkeurig schakelen met een zeer groot rijbereik.
 • Met de multi-shift functie is het mogelijk om 3 versnellingen in 1 keer te schakelen.
 • Komt u tot stilstand schakelt de fiets zelf terug naar een gekozen startversnelling dit voor eenvoudig weg te rijden.
 • 14 onderhoudsvrije versnellingen.
 • extra informatie Rohloff versnelling

eShift en Shimano

Shimano heeft tal van versnellingen waar elektrisch schakelen mogelijk is. Dit gaande van een sportieve versnelling tot een onderhoudsvrije alfine di2 versnelling. Kortom Shimano en eShift bieden samen tal van mogelijkheden.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x