Fiets leasing

Fiets leasing

Bedrijfsfietsplan Fiets leasing

Een bedrijfsfietsplan fiets leasing is een goedkope mobiliteitsoplossing en de meest aantrekkelijk bruto-netto verhouding van alle loonvoordeel oplossingen.
Fiets leasing kan een extra legaal voordelig voordeel zijn voor uw werknemer. De fiets leasing geeft een hoger netto resultaat voor de werknemer als bonus.

De voordelen :

  • Het bedrijf kan de werknemer een fietsvergoeding toekennen van 23 cent/kilometer.
  • Fiscus aanziet de fiets leasing als geen voordeel alle aard als de werknemer ook daadwerkelijk met de fiets komt werken . Dus werknemer moet hierop geen belastingen betalen.
  • Het bedrijf kan de werknemer een fietsvergoeding toekennen van 23 cent/kilometer.
  • Rsz administratie verhaal slechts een zeer kleine sociale bijdrage voor het prive gebruik van de fiets.
  • Fietsende werknemers zijn fitter en komen vaker op tijd met een fris hoofd.
  • Fietsenplan draagt bij tot een modern en milieubewust imago van het bedrijf.

Deze voordelen zorgen ervoor dat wanneer u als bedrijf een fiets koopt voor uw werknemers, dat ongeveer 60% goedkoper is dan wanneer de werknemer zelf zijn fiets zou kopen uit het nettoloon. We hebben het dan nog niet gehad over hoe een fietsplan je de volgende uitbreiding van het parkeergebouw kan besparen, of uw bedrijf kan helpen om de kost van ziekteverzuim terug te dringen.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik echt voor alle fietsinvesteringen en fietskosten 120% aftrek genieten?

Zo goed als alle kosten die gedaan zijn om gebruik van de fiets door personeelsleden voor hun woon-werkverplaatsing aan te moedigen zijn 120% aftrekbaar. 120% is ook toepasbaar op onderhoud en herstellingen. Bedrijfsfietsen moeten worden afgeschreven lineair op 3 jaar, operationele leasing geniet niet van de verhoogde aftrek. Verder zijn de kosten zijn in hun totaliteit aftrekbaar, dus geen onderscheid volgens het gebruik voor woon-werk, privé of beroepsverplaatsingen Wat betreft toebehoren komen alle producten in aanmerking die wenselijk of noodzakelijk zijn om de woon-werkverplaatsingen te maken: fietspomp, bel, fietslicht, reflectoren, gereedschapskist voor kleine herstellingen, fietstas, accu en lader, … Uitgesloten van verhoogde aftrek is gewone, sportieve of beschermende kledij (dus ook geen regenkledij, fluohesje of fietshelm); GPS; fietskar

2. Moeten werknemers elke dag met de fiets naar het werk komen?

Nee, maar wel gedeeltelijk. De fiscus accepteert dat werknemers een verklaring op eer afleggen dat ze een bepaald gedeelte van hun woon-werk verplaatsingen met de fiets zullen doen. Het is een goed idee uw taxatie-ambtenaar te consulteren voor het bepalen van uw fietspolicy. Probeer als werkgever een vaste regel vast te leggen met de werknemer.

3. Wat als een werknemer vertrekt, wat gebeurt er dan met de fiets?

De leasing maatschappijen waarmee wij samenwerken hebben een vast overname percentage na afloop van de fietsleasing periode.  wel even de fiscale gevolgen checken bij overname door werknemer

4. Ik krijg als werkgever toch niet bij elke platte band telefoon?

We kunnen in de fietsleasing een pech onderweg service voorzien met desnoods diefstal verzekering inclusief.

5. Ik wil als werkgever wel graag fietsen ter beschikking stellen maar heb liever niet dat het de loonkost doet oplopen?

Dat kan perfect. U kan middels een cafetariaplan of flexibel verloningssysteem, uw werknemers bepaalde looncomponenten laten inruilen tegen een fiets. Dit kan gaan van het inruilen van vakantiedagen, bedrijfswagen, eindejaarspremie tot zelfs bruto-loon. Er zijn vele sociaal secretariaten en andere dienstverleners die programma’s hebben om dit perfect en erg makkelijk voor u te berekenen.

6. Gelden de fiscale voordelen voor gelijk welke fiets?

Bijna, de fiscale voordelen gelden voor zowat alle fietsen, e-bike, gewone fiets, MTB of racefiets, maakt allemaal niet uit.

7. Moeten RSZ bijdragen betaald worden voor een fiets die een werkgever aan zijn werknemer ter beschikking stelt?

Ja, maar enkel voor het privégebruik van de fiets (woon-werk verkeer valt hier niet onder). Afspraken met de RSZ administratie landen doorgaans op ongeveer 25% van de waarde van de fiets waarop dan RSZ bijdragen worden geheven bij werkgever (+/- 35%) en werknemer (+/-13%).

De fiets zorgt er ook voor dat de werknemer zijn dagelijkse lichaamsbeweging heeft en toch niet bezweet op het werk aankomt. Dat noemen ze dan een win/win situatie.

fiets leasing

Bedrijf biedt geen fietsleasing aan?

Geen nood, laat uw fiets financieren !

Wieleke werkt samen met erkende bank en kan U zeer voordelige financieringsvoorwaarden voorleggen.

Zo kan U maandelijks uw droomfiets afbetalen en er zelfs maandelijks nog iets extra met bijverdienen door de fietsvergoeding van 23 cent per kilometer.

Voorbeeld:

U fietst 30 km per dag naar het werk. Dit levert U netto 6.9€ per dag op * 20 werkdagen. Zo komt u op 138€ fietsvergoeding per maand. Dit * 11 maanden = jaarlijks 1518€ !  Hiervoor moet u dagelijks 1.5 uurtje fietsen met een 25km/u e bike of met snelle Bosch ebike minder dan 1uur.
En de kosten van de wagen zijn ook weg.
Een 2e auto aankopen en onderhouden kost maandelijks meerdere 100E euro's .

Waarom nog twijfelen ! 

fiets leasing


Wieleke helpt u kiezen
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x