Onze fietswinkel

Onze fietswinkel

Ontstaan Fietswinkel Wieleke


Ik, Bart Daems ben na mijn opleiding elektro mechanicus gestart met mijn fietswinkel. Dit in februari 1993 op 19 jarige leeftijd in bijberoep.  Heel kleinschalig  in de garage van mijn ouders. Daar zat ik al van mijn 13 jaar te sleutelen aan fietsen en motoren. Techniek was toen en is nog altijd mijn grootste passie.
1993 was een fietswinkel starten niet de beste handel om in te starten. Iedereen reed toen zondag's voor plezier rond met de wagen. En de fiets had een minderwaardige plaats op de weg. Iedereen vond het op dat moment niet evident om met een fietswinkel te starten .Er stopten meer meer fietshandelaren dan dat erbij kwamen.Fietwinkel Wieleke 1993

Mijn persoonlijke levenswijze gaf mij inzicht dat de fietssector alleen maar zou kunnen groeien. De fiets zal altijd een goeie oplossing blijven voor gezondheid en mobliteitsoplossingen.

Op het einde van dat jaar  heb ik het oude pand gekocht in de Smissestraat (de straat achter mijn ouderlijk huis)In het oude pand was al  een winkeltje in van 25m²,voorheen een garenwinkel. Achteraan heb ik dan een werkhuis bijgebouwd. En ik was gesetteld. Twee jaar later heb ik de winkel vergroot naar 60m² en weer drie jaar later kwam het naastliggend pand te koop. Zo kwam ik in 1998 uiteindelijk op een winkel van 150m². Begin 2000 ben ik van deeltijds naar voltijds zelfstandige overgeschakeld. En zo is ook mijn vrouw een jaar later bij in de zaak gestapt want in kwam ondertussen toch wel een paar handen tekort.

Fietswinkel Wieleke nu

Na vele jaren van groeien en verbouwen waren de panden toch wat krap en verouderd. In Juli 2007 hebben we de grove middelen ingeschakeld, alles tegen de grond gelegd en er is een ruime winkel neergezet van ongeveer 1100m² die we in maart 2008 hebben geopend. 2007 was voor ons een zeer zware en moeilijke periode. We moesten onze bouwwerkzaamheden combineren met onze winkel. Deze hadden we voorlopig ondergebracht in een tentconstructie van 400 vierkante meter. Maar het resultaat maakte uiteindelijk veel goed!

Fietswinkel Wieleke nu !

Omdat in 2012 de dagen tekort werden hebben wij onze eerste werknemer in dienst genomen. Eind 2014 hebben wij ons bestaand bovengronds magazijn afgebroken en hierop is dan een nieuw gebouw gekomen van 250 meter. Ook in dit jaar kwam onze 2e en 3e werknemer in dienst.
Eind 2015 is het interieur terug aangepakt en volledig vernieuwd , dit om bij te blijven en ook nog vele jaren actief te blijven in de fietssector! 2015 was terug een jaar van toename in verkoop en wij wilden onze service naverkoop hoog houden dus hebben wij onze 3e en 4e werknemer in dienst genomen.

In 2019 zijn we gegroeid tot een team van 7 gepassioneerde fietsliefhebbers. Elk team lid is volgt de fietsmarkt met een ongekende gedrevenheid. Dit is de reden waarom Fietswinkel Wieleke altijd als eerste de trends op de markt ontdekt en test. Ons team streeft er steeds naar om de juiste fiets bij de persoonlijkheid van de klant te laten passen. Niet gebaseerd op winstmarge's maar op gevoel.

2021: Zelf doen we al vele jaren zoveel mogelijk verplaatsen met de fiets. Ook al jaren met de bakfiets en tandem. Deze hebben we ook al vele jaren in ons gamma. Maar doordat de vraag naar dit soort van fietsen stijgt werd onze 1e vestiging te klein. En zijn we op zoek gegaan naar een 2e pand waar deze fietsen goed tot hun recht komen. Eind 2020 hebben we een geschikt pand aangekocht op 10 minuten van vestiging laakdal.
Dit pand is gelegen op de Diestsebaan 12,3290 Diest. Hier hebben we 1700 vierkante meter winkelruimte.Dit is geen 2e vestiging maar een uitbreiding van vestiging laakdal. Het is opgezet als een testcenter met de mogelijkheid om indoor testritten te maken. Hierdoor kunnen we onze klanten goedblijven ontvangen en advies geven.In Diest komen te staan Ebikes/Bakfietsen/Tandems/Driewielers en fietsoplossingen. Laakdal heeft Ebikes/ stadsfietsen/ Trekkingfietsen/ E-Racefiets/Racefiets /MTB en accesoires + onderdelen.
Herstellingen bliven gecentraliseerd in Laakdal en is ook uitgebreid met mogelijkheid om herstelling op afspraak te laten uitvoeren. Afspraken kunnen ook online geboekt worden.

Professioneel werken dringt zich meer en dit hadden we al enkele jaren in de gaten. Van in het begin waren we mee met digitalisering van onze fietswinkel. In het begin nog pc's met intern geheugen van 500mb . Waar is de tijd? Maar ook op dit vlak zijn we mee en zijn we uitgerust om de toekomst in te rollen.

Onze werknemers zijn allen technisch zeer goed opgeleid, en wij investeren in onze werknemers zodat ze up to date blijven. Door de ongekende passie voor techniek van onze techniekers hebben we ook geinvesteerd in een ruime super uitgeruste werkplaats. De werkplaats kan alle herstellingen professioneel uitvoeren en zelf metaalbewerkingen uitvoeren. Zodat we ook aanpassingen kunnen uitvoeren aan fietsen voor onze minder mobiele klanten.

Kom vrijblijvend een bezoek brengen aan onze fietswinkel. U zal merken dat het Team van Fietswinkel Wieleke begaan is met zijn klanten. En samen met u op zoek gaat naar de juiste fiets. Ongeacht hoeveel tijd of energie dit van ons team zal vergen. Geduld wordt meestal beloond en dit is dan zowel voor ons als de klant.

Wij danken onze klanten die voor deze groei hebben gezorgd!
Zo wij blijven elke dag voor U werken met een positieve ingesteldheid :-)

Fietswinkel Wieleke heeft een eigen youtube kanaal en informeert zijn klanten hiermee op een duidelijke en directe manier. Tevens is  onze klantensupport altijd beschikbaar voor de klanten van Wieleke.
Hebt U als klant info en tips voor ons Wieleke youtube kanaal, laat het ons weten en wij maken er werk van!

Wieleke is al verscheidene keren gecontacteerd geweest door de media. Dit om info te krijgen over de laatste trends op de markt. Voor ons als fietswinkel is dit een bevestiging dat we in de juiste richting kijken, met aandacht voor onze klant.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x