WIELEKE

terugbetaling fiets

terugbetaling fiets mindervalide

Het is voor U als consument zoeken of er een tussenkomst fiets is voor een gehele of gedeeltelijke terugbetaling van uw aangepaste fiets. Voor een gewone klassieke elektrische fiets zonder bijkomende aanpassingen zijn er geen tussenkomsten voorzien. 

Wij als team Wieleke zoeken mee met U naar de juiste fietsoplossing voor uw beperking. Zodat U weer kan genieten van het fietsen.

 Na deze zoektocht en testritten , ontzorgen wij U via onze erkende verstrekker met de aanvraag van eventuele tussenkomst fiets terugbetaling. 

Soms gebeurt de tegemoetkoming via de Vlaamse Sociale Bescherming (VSB)  of door het Vlaams Agentschap Personen Handicap (vaph)  Dit is afhankelijk van welk type fiets U aankoopt. 

Bv : Tandems vallen onder VAPH , driewieler dan weer onder VSB.

Vlaamse Sociale Bescherming

In Belgiƫ kan je bij ziekte rekenen op de federale sociale zekerheid voor de terugbetaling van dokterskosten, medicatie en andere ziektekosten. Als je veel zorg nodig hebt, heb je vaak nog een hoop andere kosten. Daarvoor kan je een beroep doen op de Vlaamse Sociale Bescherming. Heb je gedurende lange periode een fiets oplossing nodig, kan je een tussenkomst fiets aanvragen. Voor aanvraag tussenkomst fiets bij VSB is een Rol stoel advies rapport (RAR rapport) vereist.

Driewieler fietsen vallen onder bevoegdheid VSB voor tussenkomst fiets.
Info over de bedragen of algemene info kan je vinden op de website Vlaamse sociale bescherming

VAPH

Om een tegemoetkoming te krijgen van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) moet je voor je 65e verjaardag erkend zijn als persoon met een handicap. Je mobiliteitsbeperkingen moeten een rechtstreeks gevolg zijn van je erkende handicap. 

Tandem , rolstoelfietsen ,duofietsen, fietsaanpassingenvallen onder de bevoegdheid van het VAPH.
Info over de bedragen of algemene info kan je terug vinden op de website van het VAPH

Om te weten of je recht hebt op een tegemoetkoming, moet je eerst een inschrijvingsprocedure bij het VAPH doorlopen. Voor de aanvraag tussenkomst fiets bij het VAPH heb je geen rolstoel advies rapport nodig. Je moet de aanvraag doen met de offerte van de fiets waarvoor je een terugbetaling fiets zou willen ontvangen.
Maar geen nood .....wij helpen U hierbij graag!

Hoe gaan we te werk voor aanvraag van tussenkomst?

Jij geeft aan wat je nodig hebt

We gaan steeds individueel en klantgericht te werk. We starten met een diepgaande evaluatie van je persoonlijke situatie. Ze bekijken wat je specifieke noden zijn en welke mogelijkheden er zijn om aan je wensen te voldoen. Samen met hen bekijken we ons mobiliteits oplossingen..

Aangepaste oplossingen

Comfort en veiligheid staan daarbij op de eerste plaats. Wanneer een standaard mobiliteitshulpmiddel niet voldoet aan de eisen van de klant, kunnen wij een aangepaste oplossing uitwerken in onze ateliers. Indien nodig kunnen we ook een zit- en houdingsanalyse en drukmeting uitvoeren.

Administratieve ondersteuning

Onze erkende  zorgverstrekkers is op de hoogte van de terugbetalingswetgeving omtrent mobiliteitshulpmiddelen. Onze erkende zorgverstrekker bied  administratieve ondersteuning bij je aanvraag tot terugbetaling.

Testritten tussenkomst fiets

Om de ideale fiets te vinden voor uw beperking hebben we de nodige ervaring en kennis in de loop van de jaren opgebouwd. Tevens hebben we allerhande fietsen en fiets oplossingen in onze winkel staan.
Deze kan U altijd na ons advies uitgebreid test rijden. Dit is de enige manier om de juiste beslissing te kunnen maken. Op deze manier kunnen we in gezamelijk overleg de ideale fiets oplossing voor U aanbieden.

Nogmaals checken !

Is je mobiliteitshulpmiddel klaar ? Dan laten we je niet gewoon wegrijden ! We kijken na of je inderdaad optimaal zit, of alle aanpassingen naar wens zijn en we nemen uitgebreid de tijd om je te leren omgaan met je nieuwe apparaat. Pas dan laten we je gaan. Lukt er toch iets niet ? Dan kan je ons steeds contacteren. We helpen je graag.

Welke aangepaste fietsen komen in aanmerking

-Driewielers voor mindervalide
-Handbikes voor mindervalide
-elektrische aangepaste 2 wiel fiets
-Duo fietsen voor mindervalide
-Aanhangfietsen voor mindervalide
-rolstoel fietsen voormindervalide
-Speciaal ontworpen fietsoplossingen
-Kleine mensen fiets

Wieleke heeft een ruim aanbod van fietsmerken die fietsoplossingen aanbieden en ook in aanmerking komen voor terugbetaling fiets . Onze voornaamste aanbieders zijn : Vanraam , Hase bikes , Urban Fahradbau, Bambuk , Huka , duratec ,...

Wieleke maakt het verschil.

Samenwerking met tal van kwaliteitsmerken

- Aangepaste oplossingen op maat
- Eigen technisch dienst en modern uitgeruste werkplaats
- Verkopers die ook technische kennis hebben
- Samenwerking met multidisciplinaire teams
- Erkende zorgvertrekker voor terugbetalings van uw tussenkomst

Wieleke heeft een ruim aanbod van fietsmerken die fietsoplossingen aanbieden en ook in aanmerking komen voor tussenkomst fiets . Onze voornaamste aanbieders zijn : Vanraam , Hase bikes , Urban Fahradbau, Bambuk , Huka , duratec , Pfiff,...

Team Wieleke is constant op zoek naar fietsoplossingen en het team is gepassioneerd door fietsen.
Dit zal U zeker merken na een bezoek aan onze toonzaal. Er is jarenlange ervaring op gebied van aanvraag tussenkomsten en technische kennis.

Op afspraak

Wenst U een bezoek aan onze winkel te brengen in alle rust of desnoods bij U thuis?
Dit kan ! Neem hiervoor contact met ons op en prikken samen de data en tijdstip.


Hase kettwiesel ok voor terugbetaling fiets fiets

Hase Pino ok voor terubetzling fiets vaph

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x