WIELEKE

Fiets ziekenkas

Tussenkomst fiets mindervalide

Het is voor U als consument zoeken of er een Fiets ziekenkas is voor een gehele of gedeeltelijke terugbetaling van uw aangepaste fiets. Voor een gewone klassieke elektrische fiets zonder bijkomende aanpassingen zijn er geen tussenkomsten voorzien. 

Wij als team Wieleke zoeken mee met U naar de juiste fietsoplossing voor uw beperking. Zodat U weer kan genieten van het fietsen.

 Na deze zoektocht en testritten , ontzorgen wij U via onze erkende verstrekker met de aanvraag van eventuele Fiets ziekenkas terugbetaling. 

Soms gebeurt de tegemoetkoming via de Vlaamse Sociale Bescherming (VSB)  of door het Vlaams Agentschap Personen Handicap (vaph)  Dit is afhankelijk van welk type fiets U aankoopt. 

Bv : Tandems vallen onder VAPH , driewieler dan weer onder VSB.

Vlaamse Sociale Bescherming

In Belgiƫ kan je bij ziekte rekenen op de federale sociale zekerheid voor de terugbetaling van dokterskosten, medicatie en andere ziektekosten. Als je veel zorg nodig hebt, heb je vaak nog een hoop andere kosten. Daarvoor kan je een beroep doen op de Vlaamse Sociale Bescherming. Heb je gedurende lange periode een fiets oplossing nodig, kan je een Fiets ziekenkas aanvragen. Voor aanvraag Fiets ziekenkas bij VSB is een Rol stoel advies rapport (RAR rapport) vereist.

Driewieler fietsen vallen onder bevoegdheid VSB voor Fiets ziekenkas.
Info over de bedragen of algemene info kan je vinden op de website Vlaamse sociale bescherming

VAPH

Om een tegemoetkoming te krijgen van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) moet je voor je 65e verjaardag erkend zijn als persoon met een handicap. Je mobiliteitsbeperkingen moeten een rechtstreeks gevolg zijn van je erkende handicap. 

Tandem , rolstoelfietsen ,duofietsen, fietsaanpassingenvallen onder de bevoegdheid van het VAPH.
Info over de bedragen of algemene info kan je terug vinden op de website van het VAPH

Om te weten of je recht hebt op een tegemoetkoming, moet je eerst een inschrijvingsprocedure bij het VAPH doorlopen. Voor de aanvraag Fiets ziekenkas bij het VAPH heb je geen rolstoel advies rapport nodig. Je moet de aanvraag doen met de offerte van de fiets waarvoor je een Fiets ziekenkas zou willen ontvangen.
Maar geen nood .....wij helpen U hierbij graag!

Testritten Fiets ziekenkas

Om de ideale fiets te vinden voor uw beperking hebben we de nodige ervaring en kennis in de loop van de jaren opgebouwd. Tevens hebben we allerhande fietsen en fiets oplossingen in onze winkel staan.
Deze kan U altijd na ons advies uitgebreid test rijden. Dit is de enige manier om de juiste beslissing te kunnen maken. Op deze manier kunnen we in gezamelijk overleg de ideale fiets oplossing voor U aanbieden.

Welke aangepaste fietsen komen in aanmerking

-Driewielers voor mindervalide
-Handbikes voor mindervalide
-elektrische aangepaste 2 wiel fiets
-Duo fietsen voor mindervalide
-Aanhangfietsen voor mindervalide
-rolstoel fietsen voormindervalide
-Speciaal ontworpen fietsoplossingen
-Kleine mensen fiets

Wieleke heeft een ruim aanbod van fietsmerken die fietsoplossingen aanbieden en ook in aanmerking komen voor Fiets ziekenkas . Onze voornaamste aanbieders zijn : Vanraam , Hase bikes , Urban Fahradbau, Bambuk , Huka , duratec ,...

Hase kettwiesel ok voor Fiets ziekenkas

Hase Pino ok voor tussenkomst vaph

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x