Bosch tuning

Bosch tuning

Bosch Tuning

Bosch tuning is opdrijven van uw elektrische Bosch fiets. Hiermee kan U de E-bike van 25 km/U makkelijk 45 laten rijden. Maar wij adviseren eigenlijk om gewoon een 45 km/u te kopen zodat u wettelijk in orde bent ! Drijft u toch uw E-bike op hou dan rekening met volgende punten :

  • Bij een eventueel ongeval op de openbare weg kan dit grote gevolgen hebben en kan u volledig aansprakelijk gesteld worden. Dus Bosch tuning en fiets opdrijven is niet aangeraden!
  • Uw garantie van 2 jaar vervalt ook , Bosch kan via het logboek dit altijd te weten komen. Dus Bosch tuning is niet aangeraden!
  • De motor van 25/u is maar 250 watt terwijl de 45 km/u 350 watt is. -Politie controles gaan er in de toekomst komen en fietsen kunnen ook in beslag genomen worden. Dus Bosch tuning en uw fiets opdrijven is niet aangeraden!

Meerprijs voor een 45/u fiets ten opzichte van 25/u is zeer miniem en daarom de risico's van het opdrijven +niet waard. Tevens hebt u geen speciale verzekering nodig omdat voor Belgie de Familiale polis voldoende is. Enkel de nummerplaat die slecht eenmalig 30€ kost + helm die er voor eigen veiligheid is.(fietshelm met EN norm) U kan ook gerust rondfietsen zonder dat u de politiewagens moet gaan traceren.

Beter een legale Bosch e bike 45 km/u kopen

Onze mening is nog altijd dat je beter een legale 45 km/u kan kopen zodat je wettelijk in orde bent. Tevens rijdt deze ook beter omdat je een 350watt motor hebt ipv 250watt voor 25 km/u . Ook de snelheidsmeter en km standen zullen dan ook juist werken en de 2 jaar garantie blijft dan ook gewoon lopen .Waarom zou u nog een fiets opdrijven?? . 

WETGEVING 45/U FIETS

Bosch tuning

2. Hoe oud moet men zijn om een gemotoriseerd rijwiel te besturen? Is een rijbewijs vereist?
16 jaar voor een gemotoriseerd rijwiel (geen rijbewijs vereist)
16 jaar voor een speed pedelec + een rijbewijs AM (bromfiets 45 km/u)

 3. Wat verstaat men onder « trapondersteuning »?
Dit betekent dat de motor aandrijfkracht geeft wanneer de bestuurder trapt.

 4. Mijn gemotoriseerde rijwiel of mijn speed pedelec is uitgerust met een elektrische motor die trapondersteuning biedt, maar die ook werkt zonder gebruik te maken van de pedalen.

In dit geval is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid verplicht. De gedragsregels blijven onveranderd (wegcode, uitrusting, passagiers, rijbewijs, …).
Indien het rijwiel is uitgerust met een motor die enkel bij gebruik van de pedalen werkt, is de voornoemde verzekering niet verplicht, maar een familiale verzekering wordt sterk aanbevolen.

 5. Certificaat van overeenstemming

Het certificaat van overeenstemming (COC) is verplicht voor een gemotoriseerd rijwiel en voor een speed pedelec. Het COC waarborgt dat het voertuig met de Europese technische voorschriften overeenstemt. Dit certificaat bewijst de conformiteit en het type van het voertuig. Er wordt aangeraden dit document op een veilige plaats te bewaren. De bestuurder moet het document wel niet op zak hebben tijdens zijn verplaatsingen met zijn rijwiel.

Wanneer u een gemotoriseerd rijwiel of een speed pedelec koopt, vergeet niet het certificaat te eisen.

De overige documenten (rijbewijs, verzekeringsbewijs en kentekenbewijs, wanneer zij verplicht zijn) moeten daarentegen steeds in u bezit zijn wanneer u rondrijdt met uw gemotoriseerd rijwiel of speed pedelec.

6. Helm

Een bromfietshelm of een fietshelm is verplicht voor de bestuurder en de passagier van een speed pedelec.
De fietshelm moet zijn goedgekeurd conform EN1078 met bijkomende voorwaarde dat de slapen en het achterhoofd beschermd moeten zijn. Indien aan deze norm is voldaan, wordt dat in de helm aangegeven (CE-markering).

 7. Plaats van het rijwiel met elektrische hulpmotor en van het gemotoriseerde rijwiel op de openbare weg

De regels voor fietsers zijn van toepassing.

 8. Plaats van een speed pedelec op de openbare weg

De bestuurder van een speed pedelec moet in ‘t algemeen dezelfde regels als de bestuurder van een bromfiets klasse B in acht nemen.
Een specifiek verkeersbord met het symbool van een bromfiets en de letter P (speed pedelec) is van toepassing op bestuurders van speed pedelecs.

Voorbeelden: verplicht of verboden gebruik van het fietspad, toelating om in tegenrichting in een eenrichtingsstraat te rijden, toelating om voorbehouden wegen te gebruiken.

9. Mijn voertuig heeft een vermogen van 500 W en kan maximaal 45 km/u bereiken. Is het een gemotoriseerd rijwiel of een speed pedelec? 

Om de categorie van het voertuig te bepalen, worden 2 criteria (snelheid en vermogen) in acht genomen. Hier gaat het om een speed pedelec want het voertuig kan sneller dan 25 km/u rijden alhoewel zijn vermogen 1000W niet overschrijdt.

10. Wat is het verschil tussen een rijwiel met elektrische hulpmotor en een gemotoriseerd rijwiel?

Het rijwiel met elektrische hulpmotor (≤ 250W en ≤ 25 km/u) beschikt enkel over een trapondersteuning en heeft geen COC (certificaat van overeenstemming).
Het gemotoriseerde rijwiel (≤ 1000W en ≤ 25 km/u) beschikt altijd over een trapondersteuning maar kan ook (maar niet altijd) worden uitgerust met een motor die autonoom zonder gebruik van de pedalen kan werken. Het gemotoriseerde rijwiel moet over een COC beschikken.
Maar  opgelet:  Indien een voertuig met de uiterlijke kenmerken van een gemotoriseerd rijwiel werd gehomologeerd onder de vroegere richtlijn 2002/24/EG werd deze toen nog niet beschouwd als een gemotoriseerd rijwiel maar als een bromfiets en was aldus de inschrijving verplicht onder de nationale aard “bromfiets klasse A”. Die inschrijving blijft nog steeds verplicht maar mag vanaf 1 oktober 2016 gebeuren als “Speed Pedelec” in plaats van bromfiets klasse A, ook al wordt de trapondersteuning onderbroken bij een snelheid van 25 km/u.

11. Kinderbeveiligingssysteem

Het is verboden, kinderen jonger dan 3 jaar te vervoeren op een bromfiets klasse A of op een speed pedelec. Om kinderen tussen 3 en 8 jaar te vervoeren, is het wel verplicht een geschikt beveiligingssysteem te installeren. Om kinderen te vervoeren op een fiets, moeten de voeten op steunen geplaatst worden.

 12. Personen in aanhangswagen

Het is verboden personen te vervoeren op een bromfiets klasse A of op een speed pedelec. Op een fiets of en gemotoriseerd rijwiel is het wel toegelaten.

 13. Hoeveel wielen kan een rijwiel met elektrische hulpmotor, een gemotoriseerd rijwiel of een speed pedelec hebben?
Rijwielen met elektrische hulpmotor en gemotoriseerde rijwielen kunnen 2 of meer wielen hebben. Speed pedelecs mogen slechts 2 wielen hebben.


45 km/u elektrische fietsen

De 45 km/u elektrische fietsen zijn een goed alternatief voor de auto. Veel elektrische fietsers zijn sneller op het werk dan met de auto en verdienen zelfs geld met de fiets. Want reken de fietsvergoeding (ongeveer €0,21 per km) en de besparing van de autokosten samen, en je ziet dat je de elektrische fiets snel terugverdient. De fietsvergoeding voor elektrische fietsen is zelfs belastingvrij!

Veel mensen denken dat de 45 km/u elektrische fiets een bromfiets is, maar dit is niet zo. Je moet trapt nog steeds zelf, alleen is de trapkracht die je zelf moet ontwikkelen beperkt. Je komt niet bezweet aan op je bestemming, maar je beweegt gezond vanwege een lagere hartslag. Beweging met lagere hartslag zorgt namelijk voor vetverbranding.

Bosch motors: Let op met de actieradius op full power bij slechte weersomstandigheden! Met een gemiddelde snelheid van 40 km/u leg je maximaal 35 km af. Met de optie dual batterij verdubbel je dit. Wij spelen liever open kaart om geen valse beloftes te maken.

Welke motorsysteem kopen en Bosch tuning vermijden!Contact
Bosch tuning , deze heeft het niet nodig. Beter spedelec kopen

Bosch tuning niet nodig als u een spedelec koopt


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x