Bosch e-bike 2015

Bosch e-bike 2015

Motor systemen Active en Performance van Bosch 2014 lopen gewoon door in 2015. Wel zijn er enkele mooie uitbredingen bijgekomen. Zoals bv: Nyon boordcomputer en nog vele andere welke U hieronder zal ontdekken. De productie van de motor Cruise 2014 is stopgezet. 

Active Lijn 2015 (voor fietsen met comfort als doel)

 • Ondersteuning tot 25 km/u
 • Aansturing comfortabel
 • Max koppel 48NM en 250 watt
 • Verkrijgbaar in terugtraprem versie (optie)
 • Doelgroep: comfortgerichte , dagelijkse fietsers
 • Toepassingen: Vrije tijd, city en toer
 • Productverwachting: comfortabel en eenvoudig te bedienen
 • Nieuw in 2015: nieuwe designopties voor fabrikanten. Deze kunnen nu deksels van motor zelf aanmaken en hiermee onderscheid in design maken.

Performance + (voor fietsen met sportiever doel )

 • Ondersteuning tot 25km/u of tot 45 km/u (performance speed versie)
 • Dynamisch en krachtig
 • Max koppel van 60 NM en 250 watt of 350 watt voor speed versie
 • doelgroepen: sportieve en prestatie gerichte mensen, stedelingen of woon-werkverkeer
 • Toepassingen: Sport,toeren,hoge gemiddelde snelheden
 • Productverwachtingen: dynamiek, prestaties,geavanceerde technologie
 • Antracietkleurige designcover met roodkleurig Bosch logo
 • Nieuw in 2015: aandrijvinsvariant cx voor Bijvoorbeeld mtb . Motor heeft geen plastic afdekkappen maar een bruut uiterlijk voorzien van dikke schokbestendige mat zwarte lak. 

Uitbreidingen 2015:

 • Lader voor auto
 • Koppelstuk om met lader 2014 ook batterijen 2013 te laden
 • Bij motor active is nu ook de mogelijkheid om donkere motor beschermplaten te plaatsen
 • Schakeladvies display geeft aan om versnelling hoger of lager te schakelen (ideaal versnelling)
 • Performance CX :Naakte zwarte motor zonder beschermkappen
 • e shift integratie van vernelling systemen in het Bosch systeem. Zo kan men cadans van Nuvinci rechtstreeks regelen in het Bosch computer of de versnellingsaanduiding van Shimano Di2 of Sram dual drive op de Bosch computer bekijken
 • Grootste uitbreiding 2015 : Bosch Nyon alles in een computer met navigatie. Hieronder meer info over deze mooie uitbreiding. Voor 2015 enkel te verkrijgen met complete fiets.Vanaf 2016 ook los te verkrijgen voor active en performance.

Bosch drive-unit middenmotoren 2015

Zijn nieuwe 3-sensoren-concept voor kracht, trapfrequentie en snelheid zorgt met 1000 sensormetingen per seconde voor een optimale afstemming van krachten en daarmee voor een uniek rijgevoel . Het nieuwe design staat garant voor meer bodemvrijheid en maakt de Drive Unit lichter en compacter. De Drive Unit Performance is robuust, onderhoudsvrij, trillings- en geluidsarm en overtuigt bovendien met schakelherkenning en veilige kettingloop voor soepel schakelen en minder slijtage.

Weerbestendig en robuust:

Motors hebben bescherming ip54 en zijn beschermd tegen opspattend water uit alle richtingen. tip: Opletten met hogedrukreiniger want hiertegen is motor minder bestand (dit geldt tevens ook voor alle andere merken). Ook fietsen meenemen op fietsdrager bij regenweer geeft een hogedrukreiniger effect (dek motor af met hoes ). Nieuw 2015: Fabrikanten hebben nu ook de mogelijkheid om de motor van eigen design motorkappen te voorzien. Dit geeft fabrikanten de mogelijkheid om een eigen design aan de Bosch motor te geven.

 

Drive-unit Middenmotor Active Lijn:

De middenmotor Active maakt een gevoelvolle, harmonische trapondersteuning mogelijk tot een maximale snelheid van 25 km/h. Met de middenmotor Active Lijn levert Bosch het meest veelzijdige product op maat voor de moderne eBiker, voor alledaagse ritten en minder alledaagse tochten. Zijn vele talenten zoals efficiëntie , ergonomie, design en hightech vallen naadloos samen en zijn perfect op elkaar afgestemd. Het nieuwe aandrijvingsconcept combineert de prestaties van Active met die van de eBiker en zorgt zo voor een perfect gedoseerde trapondersteuning, PowerPacks. De Active Line is optioneel ook verkrijgbaar met terugtraprem en staat garant voor een nieuw, uniek rijcomfort.

 

Drive-unit Middenmotor Performance Lijn:

De middenmotor Performance ontwikkelt een dynamische voelbare en toch constante kracht . Beide varianten cruise (25) en speed (45) leveren opvallende power voor wendbaar en sportief e-bike fietsen .

De motor performance Line biedt een volledig nieuw rijgevoel voor iedereen die houdt van energie en power, op zoek is naar nieuwe sportieve uitdagingen en dynamisch wil rijden. Zowel met Cruise tot 25 km/h als met Speed tot 45 km/h levert de Performance Line een krachtige bundel energie en dynamiek op asfaltwegen, veldwegen, passen en single trails. Het uiterst energieke aandrijvingssysteem is daarbij impulsief maar toch goed in te tomen . Zijn vermogen is exact afgestemd op de kracht van de eBiker zelf en zorgt voor de juiste ondersteuning op elk terrein en bij iedere versnelling . Van vlak tot steil. Van gematigd tot volle kracht .

Nieuw 2015: Performance CX: Ontworpen om te gebruiken op MTB's , maar je gaat deze ook tegenkomen op fietsen die een ander design willen: Bruut uiterlijk zonder plastic afdekkappen en voorzien van stootvaste mat-zwarte lak. Motoreigenschappen zijn hetzelfde als die van de gewone Performance!

Technische gegevens:

Vermogen : 250 watt voor de 25 km/u en 350 watt voor de Performance speed 45km/u

Ondersteuningsniveau % :

Active motor : Eco 50 , Tour 120 , Sport 190 , Turbo 250

Performance motor: Eco 50 , Tour 120 , Sport 190 , Turbo 275

Max koppel : Performance motor Eco 40nm , Tour 50nm , Sport 55nm , Turbo 60nm Active motor Eco 35nm, Tour 40nm , Sport 45nm , Turbo 48nm

Startrijgedrag : Voor performance motor sportief , Active motor rustig en comfortabel
Max ondersteunings snelheid : Active 25 km/u , Performance cruise 25km/u , Performance speed 45km/u Schakelherkenning : Ja
Gewicht : Minder dan 4 kg

Bosch Intuvia fietscomputer:

Met de boordcomputer Intuvia beschikt het nieuwe eBIke-systeem over een veelzijdige besturing met losse, veilige bedieningsunit aan het stuur. Het kleine, ergonomische en technische meesterwerk is intuïtief te bedienen en zijn display is zelfs bij zonlicht heel goed leesbaar. Het schakelen tussen de vijf rijmodussen plus de duwhulp en het oproepen van informatie zoals snelheid, laadniveau van de accu, afstand en nog veel meer is heel eenvoudig. Zelfs een nauwkeurige aanpassing van de afstandsmeting is nu mogelijk met een druk op de knop . Je kan deze computer bedienen zonder handen van het stuur los te laten. Ook los van de fiets is Intuvia een nuttige informatiebron voor alle gewenste toergegevens.

Nieuw 2015: Schakelindicatie (deze geeft aan wanneer u van versnelling moet wijzen, om zo economsich mogelijk te rijden)

5 verschillende ondersteuningsstanden om de motor in te stellen :

 • Off: Geen ondersteuning, alle functies van de computer zijn wel op te roepen
 • Eco: Zuinige ondersteuning voor een maximale actieradius
 • Tour: Gelijkmatige ondersteuning voor langere tochten
 • Sport: Directe,krachtige ondersteuning voor sportief rijden op buitenwegen en ook in de stad (start/stop)
 • Turbo: Directe , maximale ondersteuning tot op de hoogste trapfrequenties voor ambitieus en sportief rijden.

 

Walk-funtie:

Wegrijhulp, duwhulp bij het inhouden van deze knop rijd de fiets zelfstandig tot snelheid van maximum 6km/u


Usb poort:

Op intuvia zit er een usb poort waarmee men andere toestellen van stroom kan voorzien . Wel opletten uitgaande stroom is 5 volt en 500ma . gebruik originele bosch kabel om beste werking te verkrijgen. Kan wel zijn dat je telefoon in standby moet zetten om te laden. want wanneer telefoon meer dan 500ma trekt dan laadt hij niet (dit om display te beschermen omdat er anders teveel stroom doorgaat). Deze poort wordt door de dealer ook gebruikt om de fiets van nieuwe software te voorzien of om fouten in het systeem op te sporen.

Nyon Bosch boordcomputer

Met Nyon heeft u toegang tot een nieuwe eBike-wereld met unieke netwerk-functies. Nyon begeleidt u van de planning van de route naar de evaluatie van uw prestaties. Nyon verbindt u in een netwerk met de online-portal eBike-Connect.com en de smartphone-app eBike Connect en biedt u functies die u voor, tijdens en na de rit ondfersteunen. Al voor de start gebruikt u exact kaartmateriaal voor een optimale routeplanning, onderweg assisteert Nyon u met persoonlijke informatie over uw tocht en aan het einde analyseert u bijvoorbeeld uw trainingseffect. Nyon ontwikkelt zich verder op basis van uw behoeftes: met elke nieuwe update en optionele extra functies wordt uw persoonlijke eBike-beleving nog veelzijdiger. Zie uit naar een volledig nieuwe e-mobiliteit waarbij u en uw wensen centraal staan.

 

Nyon heeft 4 hoofdschermen

 1. Ride
  Alle functies in een oogopslag Overzichtelijke weergave en altijd goed leesbaar: Nyon laat u alles zien wat u tijdens een tocht wil weten: tijd, snelheid, afstand en hoogte, trapfrequentie, motorondersteuning, het laadniveau van de accu, sms-berichten en nog veel meer. Rijmodussen - fietsen zoals u wilt Dynamisch of ontspannen? Afgestemd op uw behoeftes zet u de verschillende rijmodussen in en past u de motorondersteuning op die manier flexibel aan uw tocht aan. Met de smartphone-app eBike Connect kunt u met behulp van meer dan 20 verschillende basisinformaties en drie verschillende lay-outs uw persoonlijke Ride Screen creëren. De ondersteuning van de Drive Unit kan via een betaalde premiumfunctie van de smartphone app eBike Connect nog verder worden geïndividualiseerd.
 2. Fitness
  Fitness- en trainingsfuncties Nyon maakt van een eBike uw persoonlijke trainingspartner - of u nu een ambitieuze sporter bent of net met fitness begint. Nyon toont uw persoonlijke prestatieoverzicht in realtime. Daarvoor meten sensoren op de Drive Unit tot maar liefst 1000 keer per seconde uw trapfrequentie en pedaalkracht Hoe fit bent u ? Op basis van gemeten rijgegevens berekent Nyon uw rijprestaties en uw calorieverbruik. U traint nog doelgerichter in combinatie met de hartfrequentie-borstband, bijvoorbeeld de Polar H7 . Via bluetooth stuurt deze uw gegevens naar Nyon. Met Nyon traint u individueel en effectief. Uw trainingssucces op lange termijn kunt u via gedetailleerde evaluaties en visualisaties analyseren in de online-portal eBike-Connect.com.
 3. Smartphone-functie
  Terwijl uw smartphone beschermd tegen weer en wind is opgeborgen, informeert Nyon u via Bluetooth over binnenkomende sms-berichten. Omdat uw veiligheid voorop staat, kunt u de berichten alleen op uw smartphone lezen en beantwoorden. Nyon geeft als u wilt voortdurend informatie, maar leidt u niet van het fietsen af. Nyon is ontworpen voor intuïtieve bediening en goede leesbaarheid onder alle weersomstandigheden. Daarvoor zorgen het ergonomische productdesign en het uitstekend leesbare kleurendisplay. Door zijn robuuste afwerking is Nyon bij afgesloten USB-ingang zelfs bestand tegen regen.
 4. Navigatie
  Tussen start en finish liggen ontelbare mogelijkheden - en uw Nyon kent ze allemaal. Kies de mooiste, snelste of kortste route en maak zo va elke tocht een unieke belevenis. De haalbare actieradius wordt berekend op basis van uw rijgedrag en wordt weergegeven op de kaart. Trap voor trap naar uw doel De Turn-by-Turn navigatie van Nyon leidt u naar keuze in 2D- of 3D-weergave naar uw doel. De GPS-module en de wereldwijde Open-Street-Map databank maken het mogelijk. U kunt uw route altijd thuis of onderweg plannen en actualiseren. Direct via Nyon, via de smartphone-app eBike Connect of via de online-portal eBIke-Connect.com. Kaartmateriaal extra bij te kopen via Bosch e-bike app.


Specificaties Nyon

 • Transreflectief display van 4.3 inch
 • 5-weg joystick voor intuitieve bediening op de boordcomputer Nyon , en op joystick op de losse bedieningsunit naast handvat.
 • 3 toetsen voor Aan/Uit,licht en Home
 • Geïntegreerde zeernauwkeurige GPS-module
 • Geïntergreerd kompas en hoge resolutie barometrische luchtdruksensor
 • Omgevingslichtsensor controleerd automatisch de achtergrondverlichting van het display bij dag en nacht. -
 • Geïntegreerde accu levert 1 uur stroom aan display wanneer deze van de fiets is gehaald,op de fiets wordt deze terug opgeladen door de batterij van de fiets.
 • Robuust en afgesoten usb poort voor voeding extra toebehoren of voor uitlezing fiets door dealer.
 • Temperatuurbereik: -5° tot + 40° in bedrijf
 • Wifi voor gemakkelijke directe synchronisatie met uw router of andere accespoints
 • Bluetooth connectiviteit voor connectie met smartphones
 • Bluetooth connectiviteit (4.0) voor hartslagfrequentie (bv polar)

E-bike connect

Intelligente netwerk functies:

Uw toegang tot de Bosch e-bike wereld Nyon is niet alleen een technisch wonderwerk dat u dankzij zijn optimale ergonomie en uitstraling gewoon met plezier bedient. Met de intelligente computer heeft U ook alle informatie aan boord beschikbaar die u nodig hebt bij het e-biken: navigatie, rijmodussen, informaite over de actieradius, persoonlijke fitnessgegevens en meer. Nyon wordt aangevuld door de smart-phone-app ebike connect en het online-portaal ebike-connect.com.

E-bike connect

Via een blue tooth verbinding heeft u met uw smartphone direct toegang tot Nyon voor het invoeren van persoonlijke instellingen en gegevens voor een volgende tocht. Met extra, apart te bestellen premiumfuncties kunt U Nyon helemaal afstemmen naar uw eigen behoeftes. Op die manier wordt de boordcomputer uw persoonlijke ebike-assistent.

Bosch online portaal ebike-connect.com

Groot en overzichtelijk in beel: op de Bosch online portaal kunt u al uw tochten en trainingen uit het verleden bekijken analyseren en nog een keer beleven. En waar de ene tocht eindigt, daar begint de volgende al. Via uw bluetooth of wifi verbinding kunt u uw gegevens dan met de smartphone-app direct naar Nyon sturen en uw avontuur kan beginnen.

Klik hier voor download brochure Nyon computer !

Klik hier voor Video's opleiding Nyon boordcomputer!Bosch batterijen 2015

De PowerPacks in het nieuwe Performance-design staan - als frame - of als bagagedrageraccu met 300 of 400 Wh - voor nog meer actieradius, hoge prestaties , uiterste laag gewicht en puur bedieningsgemak. Dankzij de draaggreep kunnen de frame-accu's heel gemakkelijk worden geplaatst en verwijderd . Nog gemakkelijker is het opladen direct op de Ebike. De accu's beschikken over ongeëvenaarde energiedichtheid en zijn door het Battery Management System beveiligd tegen overlading, onderspanning, overhitting en kortsluiting Met hun veelzijdige kwalitatieve eigenschappen staan de PowerPacks garant voor kilometers rijplezier en een lange levensduur . De Bosch powerpacks zijn lithium-ion-accu's, dus ze ontladen zichzelf niet en kennen geen memoryeffect. Ze kunnen ook tussendoor op elk moment en heel gemakkelijk direct op de eBike worden opgeladen. Met de nieuwe Bosch oplader gaat dat snel en moeiteloos. De kleine, lichte, robuuste en stille oplader met de nieuwe stekker en het praktische kabelklittenband is ideaal voor thuis en onderweg en zorgt voor uiterst korte oplaadtijden: de Powerpack 300 en PowerPack 400 zijn in maximaal 2,5 en 3,5 uur weer volgeladen. Een 50%-lading bereikt de PowerPack 300 al na 1 uur, de Powerpack 400 na 1,5 uur.

Bosch batterij voordelen:

 • Batterij management systeem (BMS) zorgt voor constate bewaking van stroom,temperatuur en laadtoestand. Zorgt ook voor noodstop bij eventuele problemen en reset mogelijkheid.
 • Gebruik van enkel hoogwaardige batterijcellen van fabrikanten: Panasonic,Samsung en LG
 • Laag gewicht en zijn bevinden zich ook de lichste uit de markt
 • Lange levensduur
 • Zeer lage zelfontlading ( wegleggen op lading van 60% en na 6 maand nog steeds 60 % op batterij)
 • Geen memory effect: korte ladingen tussendoor hebben geen negatieve invloed op de batterij
 • Eenvoudig in gebruik
 • Oplaadbaar aan de e-bike,met de travel charger ook in de auto

Klik hier voor de handleiding onderhoud Bosch batterij!

Technische gegevens:

 • Spanning : 36 volt
 • Capaciteit (Ah): 300 batterij = 8.2Ah en de 400 batterij 11Ah
 • Energie inhoud : 300 batterij = 300Wh en de 400 batterij 400Wh
 • Gewicht : 300 batterij +- 2.4 kg en de 400 batterij +-2.5kg
 • Afmetingen: Frame accu : 325*92*90mm en de bagagedrager accu 372*76*122mm

Bosch batterij lader 2015 :

Met de nieuwe Charger gaat dat snel en moeiteloos. De kleine, lichte, robuuste en stille oplader met de nieuwe stekker en het praktische kabel-klittenband is ideaal voor thuis en onderweg en zorgt voor uiterst korte oplaadtijden: de PowerPack 300wh en PowerPack 400wh zijn in maximaal 2,5 en 3,5 uur weer volgeladen. Een 50%-lading bereikt de PowerPack 300wh al na 1uur , de PowerPack 400wh na 1,5 u

Voordelen Bosch lader:

 • Een van de snelste opladers op de markt
 • Compact en licht, minder dan 800 gr
 • Robuust en absoluut geruisloos
 • Eenvoudige bediening, schakelt zichzelf uit
 • Tussentijds laden heeft geen negatieve invloed op de batterij
 • Meest veilige lader op de markt, bij problemen in de batterij schakelt hij zichzelf uit! Hij communiceert constant met de batterij om lading op te volgen.

Actieradius met 400wh batterij (totale km ondersteuning)

Ideale omstandigheden:
Egaal terrein, ca 15km/u gemiddelde snelheid,geen tegenwind, ca buitentemperatuur van 20°,hoogwaardige afwerking van fiets,ideale bandendruk, ervaren e-bike rijder (schakelt juist), berijder minder dan 70 kg

Actieradius Active motor:
Eco : max 170km Tour: max100km Sport: max80km Turbo: max73km

Actieradius Performance motor:
Eco : max 160 Tour: max 90 Sport: max 70km Turbo: max 65

Actieradius performance 45 km/u :(ideale omstandigheden + snelheid gemiddeld van 35 km/u)
Eco: max 100km Tour: max 70km Sport : max 55 km Turbo max: 40km Klik hier om online actieradius te berekenen met uw gegevens en verlangens !

Klik hier om online actieradius te berekenen met uw gegevens en verlangens !

 

Bosch geïntegreerde schakeling versnellingen

Nieuwe optie voor 2015 die de elektronische versnellingen mee in het systeem van Bosch op neemt. Deze optie voor fabrikanten is nog niet mogelijk voor de 45 km/u motor. Optie moet standaard bij nieuwe fiets bij zitten. Dit kan niet nadien opgebouwd worden! Op dit moment 3 systemen die samenwerken met het Bosch systeem.

Nuvinci Harmony (H-sync aanduiding):
Deze versnelling werkt volledig automatisch. Klant moet enkel zijn gewenste trapomwenteling ingeven en Bosch motor zal in elke omstandigheid het commando geven aan de versnellingsnaaf om te schakelen. Zodat berijder steeds op zijn gewenste trapomwenteling (cadans) blijft trappen.

Shimano DI2:

Elektronisch schakelsysteem van Shimano die versnellingsnaaf Alfine (8 of 11) of Nexus (8) kan bedienen. Shimano elektrische tipschakelaars op het stuur bedienen om een versnelling hoger of lager te schakelen. Op het moment dat ment schakelt laat het display van Bosch zien in welke versnelling je staat. En tijdens schakelen zorgt de motor er ook voor dat vermogen terugneemt tijdens het schakelen. Hierdoor voorkom je schade aan de naaf.

Sram DD3 puls:

Sram DD3 is een versnellingsnaaf van 3 versnellingen gecombineerd met 10 derailleur versnellingen. Hierdoor heb je dus 30 vernellingen. De 3 versnellingsnaaf wordt gecommandeerd door het Bosch syteem wanneer dit nodig. De 10 versnellingen derailleur bedien je zelf met klassieke bedieningseenheid aan rechterzijde. De besturingselectronica van Bosch doet de 3 versnellingsnaaf automatisch een versnelling hoger of lager schakelen. Bij schakelen laat het display gedurende 3 seconden zien in welke versnelling de naaf staat.

Voordelen:

 • Ondersteunt de fietser bij het kiezen van de juiste versnelling
 • Daardoor optimale efficiëntie van de aandrijving en een zo groot mogelijke actieradius
 • Vereenvoudigde bediening bij elektronische schakelsystemen
 • Minder componenten zorgen voor een overzichtelijker stuur
 • Vooral handig bij onervaren , onzekere en weinig schakelende fietsers
 • Verhoogde veiligheid.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x