WIELEKE

Vanraam fietsen voor mindervaliden

Vanraam Fiets fabrikant

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit zijn individuele- en meer persoons fietsen voor mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen fietsen. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. Op de meeste van deze aangepaste fietsen is unieke Van Raam trapondersteuning mogelijk.

Van Raam produceert al bijna 100 jaar fietsen, en al meer dan 35 jaar met de focus op aangepaste fietsen. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek gefabriceerd. Met ongeveer 180 werknemers maakt Van Raam Nederlandse kwaliteitsfietsen voor volwassenen en kinderen met een beperking die op zoek naar meer veiligheid en stabiliteit tijdens het fietsen.

De fietsen worden geproduceerd in Varsseveld in een van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland.  In ons moderne bedrijf hanteren we een innovatief bedrijfsbeleid en maken we gebruik van innovatieve en moderne technieken. Lees meer hierover op de innovatie pagina van Van Raam. Kwaliteit en duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Van Raam

Van Raam historie

De naam Van Raam heeft een rijke geschiedenis. Al in 1900 startte het bedrijf in Amsterdam als smederij. De productie van de inmiddels vermaarde fietsen liet nog even op zich wachten. Op 6 juli 1933 werden de eerste fietsen gemaakt. In de zeventiger jaren verhuisde het bedrijf naar Aalten, waar Van Raam fietsframes ging produceren. In 1984 werd Van Raam voortgezet door Piet Boezel en onder zijn leiding heeft Van Raam zich gespecialiseerd in ontwerp en productie van aangepaste rijwielen en frames.

Op een productieoppervlak van 13.500 m2 worden de fietsen in een moderne productlijn in Varsseveld gemaakt. Veel medewerkers komen uit de directe omgeving en werken al jarenlang voor Van Raam. De voormalig oudste medewerker van Nederland, Henk Kluver, heeft meer dan 70 jaar binnen de onderneming gewerkt en is op 95-jarige leeftijd met pensioen gegaan. Het familiebedrijf wordt geleid door de dochter, zoon en schoonzoon van Piet Boezel, Marjolein Boezel, Jan-Willem Boezel en Ronald Ruesink. In 2019 is Van Raam verhuisd naar een nieuw pand met moderne fabriek, kantoren en grote showroom in Varsseveld.

Tussenkomst van het ziekenfonds

Ons team bekijkt samen met u of er geen aanspraak gemaakt kan worden op een tussenkomst van het ziekenfonds. Ook hierin hebben wij ervaring en kennis.

Wieleke en Vanraam

Wieleke heeft al een jarenlange samenweking met Vanraam fietsen. Aan service en kennis dus geen gebrek.Aanpassingen of oplossingen bedenken voor uw beperking is voor ons een uitdaging en geen probleem.Onze werkplaats is uit gerust om dit alles te verwezenlijken

Driewielfiets van Vanraam fietsen

De driewielfiets van Vanraam fiets is een veilig alternatief als je niet meer op een gewone tweewieler kunt fietsen. De fiets geeft extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het fietsen. Dankzij verschillende opties en eventueel maatwerken maken we de Van Raam driewieler perfect voor jou situatie. Van Raam driewielfietsen zijn ook als elektrische fiets leverbaar.

Vanraam fiets heeft verschillende typen driewielfietsen:

  • Traditionele driewieler met een hoge zitpositie (twee wielen achter en één voor)
  • Driewieler met lage instap
  • Comfortabele driewielfiets met zitting, lage instap en lagere zitpositie
  • Compacte elektrische scootmobielfiets (ook te gebruiken zonder te trappen)
  • DriewielerVan Raam met twee wielen voor en één achter


Vanraam fiets easyrider


Veloplus rolstoeltransportfiets

Op de Van Raam Veloplus rolstoelfiets zit je in je rolstoel. Dit model is onlangs helemaal vernieuwd en is leverbaar in verschillende kleuren. Deze rolstoeltransportfiets heeft standaard 8 versnellingen, ook als je kiest voor trapondersteuning. Via het vlakke laadplateau rol je makkelijk op deze fiets. De brede banden staan garant voor stabiel rijgedrag en het frame is los te koppelen. De Veloplus rolstoeltransportfiets is ook leverbaar met elektromotor.

Vanraam fiets Opair rolstoelfiets

Vanraam fiets Velo plus


Vanraam fiets tandems

Op de tandems van Van Raam geniet je samen van het fietsen. De fabrikant heeft een aantal soorten tandems:

  • Twinny: tandem met twee wielen waarbij twee volwassenen achter elkaar zitten
  • Kivo: een tweewieltandem waarbij een kind en een begeleider achter elkaar zitten
  • Twinny Plus en Kivo Plus: als driewieler met twee wielen achter
  • Fun2Go: duofiets waarbij 2 personen naast elkaar zitten
  • FunTrain: aanhanger voor de Fun2Go (in totaal met 4 personen fietsen)

Vanraam fiets tandem Twinny

Vanraam fiets tandem Kivo

Fun2Go duofiets

Op deze driewieltandem zit je naast elkaar. Eén van jullie stuurt en je trapt allebei. Dit is een bijzonder leuke fiets, je kunt immers gezellig met elkaar praten terwijl je fietst. Opstappen is eenvoudig en je verstelt de zittingen makkelijk met een hendel. Eventueel zijn de zittingen ook draaibaar, waardoor opstappen nog handiger gaat.

Vanraam fiets Fun2go

Vanraam fiets fun2go tandem Zet hier je content


Balance, de fiets met lage instap

De Balance is een comfortfiets. Het unieke frame heeft een lange instap en bij deze fiets kun je altijd met allebei je voeten op de grond zonder dat je van het zadel af hoeft. En toch fiets je met een gestrekt been!

Vanraam fiets balance

Vanraam fiets maxi comfort

Kom langs en ervaar !

Hebt U jarenlang niet meer gefietst of u bent bang om terug te gaan fietsen? Maak een afspraak en kom zeker eens langs bij ons. In alle rust zullen we U mee begeleiden naar uw ideale fietsoplossing voor de toekomst.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x