Wat is het verschil tussen stadsfiets en de trekkingfiets?

De stadsfiets

Je koopt een stadsfiets voor dagelijks gebruik en om in het weekend recreatieve fietstochten te maken. Stadsfietsen zijn er in lichtgewicht uitvoeringen (soms sportfiets genoemd). Deze licht gewicht uitvoeringen zijn minder geschikt om bagage op mee te nemen. Een goede stadsfiets koop je al vanaf ongeveer €500,-
Velo de ville heeft een ruime keuze aan stadsfietsen
Velo de ville stadfiets
Wieleke verkoopt santos
Santos travelmaster 29

De trekkingfiets (of reisfiets)

De trekkingfiets of reisfiets koop je voor voor dagelijks gebruik maar ook om grote fietstochten te maken of om zelfs maanden van huis te zijn. Ze zijn onderhoudsvrijer en steviger gebouwd zodat je zonder zorgen reist met je fiets. Bij veel modellen zitten extra voorzieningen om zware bepakking mee te nemen. Deze fietsen bouwen we meestal op maat op, naar wens van de klant.

Selectie op basis van kwaliteit

Je wil natuurlijk een stadsfiets, trekkingfiets of reisfiets die je niet in de steek laat. In veel gevallen zijn standaardfietsen zoals Cannondale of Thompson een uitstekende fiets met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ben je op zoek naar iets meer? Dan bouwen we een fiets aan de hand van je budget. De merken Velo de VilleAchielle en Santos werken bijvoorbeeld met een configurator waarmee we de fiets van je dromen samenstellen. Santos staat bovendien bekend als dé vakantiefiets en is een perfecte partner voor een fietsreis.

Kom naar onze winkel voor persoonlijk advies

Zelf zijn wij ook fervente fietsers die jaarlijks fietsreizen maken met pak en zak. We kunnen je dus heel goed adviseren over de mogelijkheden van de verschillende modellen. Daarnaast kun je elke stadsfiets, trekkingfiets of reisfiets proberen tijdens een testrit!
Verkoopsvoorwaarden
Smissestraat 40 - 2430 Laakdal
Di & Don
10u-12u&13u-18:30u
Zaterdag
9 u - 17:30 u
Woensdag & Vrijdag
enkel op afspraak
Zondag+Maandag
Gesloten
Afspraken hebben voorrang tijdens coranacrisis.