Son Duitse kwaliteit

Son is een Duitse fabrikant die kwaliteitsvolle naafdynamo's , koplampen en achterlichten maakt voor de fiets. De productie is volledig in eigen handen en de producten worden nog grotendeels handmatig gemonteerd. Dit om de kwaliteits en controle te behouden. Anders en beter dan de anderen is hun motto.

Op het eerste zicht denkt men ..... toch niet goedkoop. Maar de mensen die Son producten op de fiets hebben zijn dit allemaal zeer snel vergeten.

Want de verlichting is superieur!

Naafdynamo's

Naafdynamo's zijn niet nieuw. En de Schmidt Original Nabendynamo is ook niet de enige naafdynamo die momenteel verkrijgbaar is. Maar het zijn altientallen jaren de beste, als je tenminste prijs stelt op degelijkheid en rendement. Een SON levert al bij lage snelheden veel licht, levert ook bij hoge snelheden nauwelijks extra weerstand op en bij uitgeschakeld licht al helemaal niet! Wilfried Schmidt Maschinenbau is dan ook een 'voor fietsers, door fietsers' bedrijf dat alleen fietsdynamo's en koplampen *) bouwt. Geen multinational die op prijs moet concurreren, maar een bedrijf van (30) mensen die nat regenen op de fiets, en die het op kwaliteit moeten zien te redden. En daar al 25 jaar in slagen.

Schmidt levert naafdynamo's voor 26-28" wielen, versies voor (lig)fietsen met kleine wielen en ook een smalle lichtgewicht versie speciaal voor vouwfietsen zoals de Brompton, Dahon en Birdy. Om de opgewekte energie in licht om te zetten zijn er ook een aantal koplampen in het programma, die allemaal gekenmerkt worden door een goede optiek en een super degelijke verkabeling. De bij een naafdynamo benodigde lichtschakelaar bevindt zich onder handbereik in de koplamp. Het achterlicht wordt ook aangesloten op de koplamp, zodat beide lampen aan en uit gaan met dezelfde schakelaar.

De SON naafdynamo wordt doorgaans los geleverd, en moet voor montage eerst in een velg gespaakt worden. Bij nieuwe fietsen is de bestaande velg misschien bruikbaar, maar het kan ook economischer zijn direkt een nieuwe velg te monteren. Nieuwe -kortere- spaken zijn altijd nodig. Veel nieuwe fietsen zijn trouwens ook af fabriek al met een SON naafdynamo leverbaar. Son maakt zo'n 50 verschillende modellen dynamo's. Er zijn 5 basisvarianten, die vervolgens weer in diverse aantallen spaakgaten, kleurtjes of met of zonder remschijfaansluiting zijn te leveren.

De varianten zijn:

XS: het smalle model voor vouwfietsen in versies voor Brompton, Bikefriday of Dahon, nu ook in een versie met Straightpull spaken

XS-M: eenzijdig opgehangen model voor ligfiets driewielers zoals Anthrotech en Scorpion. (Er is ook een speciale adaptatie voor de Flevo Greenmachine)

SONdelux: licht, compact en icm een LED koplamp toepasbaar in kleine of grote wielen

SON28 neu de grote broer van de Sondelux, ook verkrijgbaar in 6gaats of centerlock schijfremuitvoering, en vooral geschikt voor een reisfiets als er ook gadgets moeten worden opgeladen of voor halogeenlampjes

SON28-15, een aparte variant van de SON28 die past in voorvorken met een 15mm steekas

SOndelux-12, een versie voor 12mm steekassen

SON28-135, een extra brede naaf voor fatbikes SON Klassik (standaard): het heavy-duty model, in versies van 40 en 48 gaats, ook voor tandems. De versies met minder spaakgaten en voor kleine wielen worden niet meer nieuw geproduceerd, en zijn beperkt of niet meer leverbaar.

SL dynamo's, aparte versies die met een gemodificeerde voorvork contact kunnen maken, dus zonder de lastige stekkers

Naafdynamo SL

SL staat bij Schmidt niet voor Super luxe of Spezial Leicht maar voor SteckerLoss. Moet je bij de standaard uitvoering er altijd twee stekkers opsteken om de lamp aan te sluiten, bij de SL uitvoering maakt de as links en recht electrisch contact met de voorvork. Een kant van de vork is daarom net als een aseinde electrisch geisoleerd uitgevoerd, zodat een stroomkring kan worden gevormd. Veel dynamo's zij op verzoek in SL uitvoering leverbaar, maar omdat je er ook een aangepaste vork bij nodig hebt is dit meestal een af-fabrieks optie bij een nieuwe fiets

Son Kleuren

Son biedt de lichten en naafdynamo's aan in verschillende geanodiseerde kleuren.Dus matchen met de fiets is geen probleem.De producten hebben ook nog eens 5 jaar garantie!

Licht genoeg?

Son heeft een uitzonderlijke lichtopbrengst, dit ook al bij lagere snelheden. Duurder, beter maar ook veel veiliger, dat is Son!

Koplamp Son Edelux II (90 lux)

In het kort: het ding doet en er komt voor een dynamokoplamp een waanzinnige hoeveelheid licht uit, en nee hij doet het niet geweldig op een accu maar is dan ook ontworpen voor gebruik met een dynamo. Vanaf 2016 is er ook een model op de markt gekomen dat kan dienst doen op een E-bike 6 volt gelijkstroom (Edelux II DC).

Ten opzichte van de eerste versie Edelux heeft deze update een vlakkere en bredere lichtbundel, en een verbeterde afdichting

- 3 watt LED (speciaal geselecteerd: >100lm/W)

- Extra robuust gekoelde LED voor maximale levensduur en opbrengst

- Perfecte reflector met helder lichtbeeld, geen strooilicht (voordeel bij mist) en duidelijk licht-donker scheiding voor tegenliggers

- 3 standen magneetschakelaar met wanten te bedienen, (aan, uit, sensor)

- Standlicht (dooft automatisch na ca 5 minuten, is niet zelf uit te zetten) aansluiting voor achterlicht

- 85 gram, 49mm diameter aansluitdraad 0,6 of 1,4 m

- Naast de E6 de enige koplamp met 5 jaar garantie - Wordt geleverd met losse (witte) retroreflector, achterlichtsnoer en koplampbeugel voor montage op de vorkkroon.

Son achterlicht voor dragermontage

Het Schmidt achterlicht is een klein (gatafstand 50mm) LED achterlicht voor dragermontage met standlicht. Hij is ontworpen voor gebruik met een 3w naafdynamo, je sluit hem aan op de koplamp, en gaat zo automatisch aan en uit. Dat uit duurt trouwens even, want het standlicht gaat altijd nog even door.

- Aluminium huis, zwart of zilver geanodiseerd

- Robuust gekoelde LED voor maximale levensduur en opbrengst -Reflector met breed lichtbeeld

- K920 goedkeuring Standlicht (dooft automatisch na ca 5 minuten, is niet zelf uit te zetten) vlakke achterkant, montage zonder boren met snoer aan de onderzijde aansluiting op koplamp ca 64 x 18 x 20mm, 50 gram (ex rode reflector)

- aansluitdraad 1.9 m (met losse stekkers)

- 5 jaar garantie wordt geleverd met losse (rode) retroreflector, gemonteerd achterlichtsnoer aansluitmateriaal en rvs schroeven in de kleur van het huis

- Mat zilver of zwart geanodiseerd huis, rood of helder glas

Son achterlicht voor zadelpenmontage

Leverbaar in versies: rood glas of helder glas, zwart huis of mat zilver geanodiseeerd, kleurtjes.

Het Schmidt achterlicht is een klein LED achterlicht voor montage op de zadelpen (dia 26-31.6mm) met standlicht. Hij is ontworpen voor gebruik met een 3w naafdynamo, je sluit hem aan op de koplamp, en gaat zo automatisch aan en uit. Dat uit duurt trouwens even, want het standlicht gaat altijd nog even door.

- Aluminium huis

- Robuust gekoelde LED voor maximale levensduur en opbrengst

- Reflector met breed lichtbeeld

- K920 goedkeuring

- Standlicht (dooft automatisch na ca 5 minuten, is niet zelf uit te zetten)

-Montage met rvs klembandje aansluiting op koplamp

- ca 40 x 20mm, 62 gram

- aansluitdraad 1.9 m (met losse stekkers)

- 5 jaar garantie

- wordt geleverd met losse (rode) retroreflector, gemonteerd achterlichtsnoer aansluitmateriaal en rvs schroeven in de kleur van het huis

- Mat zilver of zwart geanodiseerd huis, rood of helder glas

Laden op fiets

Met de Son naafdynamo heb je de mogelijkheid om Gsm, GPS,... op te laden. Usb-werk monteren en je hebt de mogelijk om te laden. Met kleine bufferaccu zodat lading doorgaat terwijl je even stopt.


Son producten zijn bij Wieleke te bekijken en uit te testen!

Verkoopsvoorwaarden
Smissestraat 40 - 2430 Laakdal
Dinsdag - Vrijdag
10u-12:30u&13u-18:30u
Zaterdag
9u - 17u
Maandag
Winkel Op afspraak!
Zondag+Feestdagen
Gesloten