WIELEKE

Santos fietsen

Santos fietsen: jouw ideale fiets op maat

Santos bouwt custom fietsen, omdat iedere fietser uniek is. Alleen zo bouwen ze de beste fiets voor jou. Elke Santos fiets wordt bovendien opgebouwd door één monteur, in de fabriek in Nederland.

De historie van het bedrijf

Santos is in 1997 opgericht door Robbert Rutgrink, een fietsliefhebber met passie voor fietstechniek. Eerder heeft hij een eigen fietsenwinkel, waar hij inziet dat elke klant een unieke fiets wil. Vanuit die gedachte begint hij Santos fietsen te bouwen. Hij begint in een schuurtje en inmiddels worden Santos fietsen gemaakt in een bedrijf met 16 medewerkers. 

De eerste met riemaandrijving

Het bedrijf maakt de eerste fiets met riemaandrijving. De Travelmasters hebben naam gemaakt als vakantiefietsen en ook de Nederlandse politie rijdt op Santos.

Op maat gemaakte Santos fietsen

Santos bouwt je fiets als alle wensen duidelijk zijn, tot in de kleinste details. Santos fietsen is hierdoor uniek in de fietswereld en het bedrijf werkt dan ook niet zomaar samen met alle dealers. 

Wil jij zo’n unieke Santos fiets?

In onze winkel kunnen we je laten zien welke mogelijkheden er zijn. Je kunt een testrit maken op een aantal modellen en aan de hand daarvan je eigen Santos fiets samenstellen.

Santos anno 1998

Het eerste jaar: met enkele vrienden een nieuw fietsmerk uit de grond stampen.

Santos 1998

Santos anno 2014

Na een lange weg van groei zit Santos in een modern gebouw met meer dan 16 medewerkers die elke dag mogen doen wat ze leuk vinden.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x