WIELEKE

Santos fiets

Santos fietsen: jouw ideale fiets op maat

Santosbikes bouwt custom fietsen, omdat iedere fietser uniek is. Alleen zo bouwen ze de beste fiets voor jou. Elke Santos fiets wordt bovendien opgebouwd door één monteur, in de fabriek in Nederland.

De historie van het bedrijf

Santosbikes is in 1997 opgericht door Robbert Rutgrink, een fietsliefhebber met passie voor fietstechniek. Eerder heeft hij een eigen fietsenwinkel, waar hij inziet dat elke klant een unieke fiets wil. Vanuit die gedachte begint hij Santos fietsen te bouwen.

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo'n 20 fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos klanten.

We zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. We hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij ons geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z'n geheel op.
Net zoals het in 1997 is begonnen.

De eerste met riemaandrijving

Het bedrijf maakt de eerste fiets met riemaandrijving. De Travelmasters hebben naam gemaakt als vakantiefietsen en ook de Nederlandse politie rijdt op Santos.

Op maat gemaakte Santos fietsen

Santosbikes bouwt je fiets als alle wensen duidelijk zijn, tot in de kleinste details. Santos fietsen is hierdoor uniek in de fietswereld en het bedrijf werkt dan ook niet zomaar samen met alle dealers. 

Eigen R&D

We zijn zelf fietsers en luisteren graag naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf.

Op een échte Santos vind je een breed scala aan onderdelen van eigen hand; Santos Only. Denk aan de Santos Alleshouder, het anti-doordraaibalhoofdstel en de slimme riemspanner voor de Pinion versnellingsbak.

Santosbikes test de onderdelen uitvoerig. Eerst met de 3D printer, dan in de praktijk en het liefst in extreme situaties, onder allerlei weersomstandigheden. Zo krijg je een goede fiets; Built for Life.

Wil jij zo’n unieke Santos fiets?

santos fiets

Santos fiets

In onze winkel kunnen we je laten zien welke mogelijkheden er zijn. Je kunt een testrit maken op een aantal modellen en aan de hand daarvan je eigen Santosbikes fiets samenstellen{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x