Elektrische fiets

Elektrische fiets

Maak kennis met de elektrische fiets

De elektrische fiets wint terrein ten opzichte van de auto. Uren in de file staan, geen parkeerplaats vinden, schadelijke uitlaatgassen, het zijn alledaagse problemen die we kunnen missen als de pest. De elektrische fiets ziet eruit als een gewone fiets, maar heeft een elektrische motor die jouw inspanning op de trappers deels overneemt. Elektrische fietsen verhogen dan ook je mobiliteit, zijn stijlvol en bovendien milieubesparend!

Bosch elektrische fiets Expert Dealer

’t Wieleke heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop en herstelling van elektrische fietsen. Bosch heeft Wieleke zelfs aangesteld als Bosch elektrische fiets Expert Dealer en dat hebben we te danken aan onze kennis en ervaring met dit type fiets.

Hoe werkt een elektrische fiets?

Op een elektrische fiets zitten een batterij en een motor. Tijdens het fietsen krijg je trapondersteuning van de elektromotor, hij geeft je als het ware een duwtje in de rug. Je laadt de batterij op met een acculader die je aansluit op het stopcontact en als de batterij leeg is gebruik je je elektrische fiets als gewone fiets. Bosch is op dit moment de meest betrouwbare en vooruitstrevende fabrikant van elektrische fietsen.

De voordelen van elektrische fietsen

Tenslotte is er in België een belastingvrije fietsvergoeding. Deze gaat van €0,15 tot €0,21 per km en zorgt ervoor dat je je elektrische fiets snel terugverdient. Bosch e-bikes heeft zelfs een motor ontwikkeld die geschikt is tot 45 km/u en wordt gemonteerd op de s-pedelecs. Hiermee ben je nog sneller!

Verschillende sensoren voor de elektrische fiets

De elektrische fiets is uitgerust met een sensor. Dit kan een rotatiesensor, een krachtsensor of een cadance sensor zijn. Sommige merken (zoals Bosch) gebruiken zelfs een combinatie van deze 3 om de software van de elektrische fiets efficiënter te laten werken. Elektrische fietsen met 3 sensoren zijn van hoogstaande kwaliteit en zorgen ervoor dat je geen agressieve aansturing van de motor krijgt. Wil je graag meer weten over deze verschillende sensoren? 

De elektrische fiets, een echte hype

Lange tijd werd de elektrische fiets vooral gelinkt aan 50-plussers, maar dat is nu helemaal anders. De elektrische fiets is zelfs een regelrechte hype: de verkoop van elektrische fietsen is een groot succes voor jong en oud!

Gedaan dus met de stress om een parkeerplaats te bemachtigen, en gedaan met fileleed en milieuvervuiling! Wie slim is, kiest voor een elektrische fiets. ‘t Wieleke heeft e-bikes en elektrische fietsen van: Hase, Connondale, Velo de Ville, Riese & Muller, Blue Label, Thompson, Moustache, M1 en Achielle.

Kom lang in onze winkel en ontdek alles over elektrische fietsen. Natuurlijk mag je ze ook proberen.

Maak een afspraak

Meer informatie over elektrische fietsen:

Waarom een 45 km/u elektrische fiets kopen? Hoe zit het met de wetgeving?

Best geteste elektrische fiets motor systemen

Info versnellingssystemen elektrische fiets

Info over batterijen voor je elektrische fiets

Info Riese & Muller elektrische fietsen

Info M1 Sporttechnick elektrische fietsen

Info Achielle elektrische fietsen

Info Velo De Ville elektrische fietsen


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x