Elektrische fiets

Elektrische fiets

Maak kennis met de elektrische fiets

De elektrische fiets of ebike wint terrein ten opzichte van de auto. Uren in de file staan, geen parkeerplaats vinden, schadelijke uitlaatgassen, het zijn alledaagse problemen die we kunnen missen als de pest. De elektrische fiets ziet eruit als een gewone fiets, maar heeft een elektrische motor die jouw inspanning op de trappers deels overneemt. Elektrische fietsen verhogen dan ook je mobiliteit, zijn stijlvol en bovendien milieubesparend!

Bosch elektrische fiets Expert Dealer

Wieleke heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop en herstelling van elektrische fietsen en ebike. Bosch Ebike heeft Wieleke zelfs aangesteld als Bosch elektrische fiets Expert Dealer en dat hebben we te danken aan onze kennis en ervaring met dit type fiets.

Hoe werkt een elektrische fiets?

Op een elektrische fiets of ebike  zitten een batterij en een motor. Tijdens het fietsen krijg je trapondersteuning van de elektromotor, hij geeft je als het ware een duwtje in de rug. Je laadt de batterij op met een acculader die je aansluit op het stopcontact en als de batterij leeg is gebruik je je elektrische fiets als gewone fiets. Bosch is op dit moment de meest betrouwbare en vooruitstrevende fabrikant van elektrische fietsen.

Welke soorten elektrische fietsen

Ondertussen is er voor bijna elk gebruik de ideale elektrische fiets oplossing beschikbaar.
Bakfietsen, mindervalide fietsen, woon-werk fietsen, Cargo, tandems, racefietsen ,MTB,,,,
Je kan het niet gek genoeg bedenken of er er is een oplossing voor.
Wieleke is sinds 1993 actief op de markt aanwezig met de verkoop van elektrische fietsen. Zelf fietsen we ook zeer intensief en zijn bezeten door techniek en innovatie. Dus bij ons zal u meestal ook de meest recente ontwikkelingen kunnen testen en verkennen.

De voordelen van elektrische fietsen

Tenslotte is er in België een belastingvrije fietsvergoeding. Deze gaat van €0,15 tot €0,21 per km en zorgt ervoor dat je je elektrische fiets snel terugverdient. Bosch e-bikes heeft zelfs een motor ontwikkeld die geschikt is tot 45 km/u en wordt gemonteerd op de s-pedelecs. Hiermee ben je nog sneller!

Verschillende sensoren voor de elektrische fiets

De elektrische fiets of ebike is uitgerust met een sensor. Dit kan een rotatiesensor, een krachtsensor of een cadance sensor zijn. Sommige merken (zoals Bosch) gebruiken zelfs een combinatie van deze 3 om de software van de elektrische fiets efficiënter te laten werken. Elektrische fietsen met 3 sensoren zijn van hoogstaande kwaliteit en zorgen ervoor dat je geen agressieve aansturing van de motor krijgt. Wil je graag meer weten over deze verschillende sensoren? 

Elektrische fiets riese muller swing


Elektrische fiets batterij evolutie

De elektrische fiets heeft de laatste jaren niet stilgestaan. En ook de kwaliteit van de batterijen is naar een hoger niveau gegaan. Dus geen vrees dat uw elektrische fiets batterij binnen de kortste keren stuk zal zijn.
Let er wel op dat u een elektrische fiets koopt van goede kwaliteit. Simpel boerenverstand helpt hier bij! Een deftige batterij van een elektrische fiets kost minimum 500€. Als u deze batterijen goed verzorgd zullen deze vele jaren meegaan. Een complete fiets van 1000€of minder geeft al aan dat U niet dezelfde kwaliteit kan verwachten.
Goedkoop kan soms een dure aankoop worden !

Bekijk onderstaande video voor meer info over batterijen


Bekijk ook ons Wieleke youtube kanaal

De elektrische fiets, een echte hype

Lange tijd werd de elektrische fiets vooral gelinkt aan 50-plussers, maar dat is nu helemaal anders. De elektrische fiets is zelfs een regelrechte hype: de verkoop van elektrische fietsen is een groot succes voor jong en oud!

Gedaan dus met de stress om een parkeerplaats te bemachtigen, en gedaan met fileleed en milieuvervuiling! Wie slim is, kiest voor een elektrische fiets. ‘t Wieleke heeft e-bikes en elektrische fietsen van: Hase,  Velo de Ville, Riese & Muller, Blue Label, , Rotwild, M1 en Achielle , Butchers & Bicycles, Douze, Chike,....

Kom lang in onze winkel en ontdek alles over elektrische fietsen. Natuurlijk mag je ze ook proberen.Boek een testrit

Meer informatie over elektrische fietsen:

Wilt U een elektrische fiets aankopen? Informeer u zeer goed op voorhand of laat u begeleiden!
Wieleke doet dit door online info te verschaffen en maar vooral door ons persoonlijk contact. Iedereen is anders en zal daarom misschien ook een andere fiets aankopen. De elektrische fiets moet bij uw persoonlijkheid en gebruik passen. De aankoop van een deftige elektrische fiets is voor vele jaren en daarom de moeite waard om er even bij stil te staan!
Dit wil ook zeggen dat de levertijd van uw persoonlijke elektrische fiets iets langer kan zijn. Hij wordt trouwens gebouwd met uw verwachtingen. En dit kan meestal niet zomaar in het schap staan.
Geduld wordt meestal beloond. :-)

Waarom een 45 km/u elektrische fiets kopen? Hoe zit het met de wetgeving?

Best geteste elektrische fiets motor systemen

Info versnellingssystemen elektrische fiets

Info over batterijen voor je elektrische fiets

Info Riese & Muller elektrische fietsen

Info M1 Sporttechnick elektrische fietsen

Info Achielle elektrische fietsen

Info Velo De Ville elektrische fietsen


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x