Fiets leasing

Bedrijfsfietsplan

Eeen bedrijfsfietsplan is een goedkopen mobiliteitsoplossing en de meest aantrekkelijk bruto-netto verhouding van alle loonvoordeel oplossingen.

De voordelen :

  • Het bedrijf kan de investeringen van de lease fietsen voor 120% als kost inbrengen
  • Fiscus aanziet de fiets leasing als geen voordeel alle aard als de werknemer ook daadwerkelijk met de fiets komt werken . Dus werknemer moet hierop geen belastingen betalen
  • Het bedrijf kan de werknemer een fietsvergoeding toekennen van 23 cent/kilomter
  • Rsz administratie verhaal slechts een zeer kleine sociale bijdrage voor het prive gebruik van de fiets
  • Fietsende werknemers zijn fitter en komen vaker op tijd met een fris hoofd.
  • Fietsenplan draagt bij tot een modern en milieubewust imago van het bedrijf
Deze voordelen zorgen ervoor dat wanneer u als bedrijf een fiets koopt voor uw werknemers, dat ongeveer 60% goedkoper is dan wanneer de werknemer zelf zijn fiets zou kopen uit het nettoloon. We hebben het dan nog niet gehad over hoe een fietsplan je de volgende uitbreiding van het parkeergebouw kan besparen, of uw bedrijf kan helpen om de kost van ziekteverzuim terug te dringen.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik echt voor alle fietsinvesteringen en fietskosten 120% aftrek genieten?

Zo goed als alle kosten die gedaan zijn om gebruik van de fiets door personeelsleden voor hun woon-werkverplaatsing aan te moedigen zijn 120% aftrekbaar. 120% is ook toepasbaar op onderhoud en herstellingen. Bedrijfsfietsen moeten worden afgeschreven lineair op 3 jaar, operationele leasing geniet niet van de verhoogde aftrek. Verder zijn de kosten zijn in hun totaliteit aftrekbaar, dus geen onderscheid volgens het gebruik voor woon-werk, privé of beroepsverplaatsingen Wat betreft toebehoren komen alle producten in aanmerking die wenselijk of noodzakelijk zijn om de woon-werkverplaatsingen te maken: fietspomp, bel, fietslicht, reflectoren, gereedschapskist voor kleine herstellingen, fietstas, accu en lader, … Uitgesloten van verhoogde aftrek is gewone, sportieve of beschermende kledij (dus ook geen regenkledij, fluohesje of fietshelm); GPS; fietskar

2. Moeten werknemers elke dag met de fiets naar het werk komen?

Nee, maar wel gedeeltelijk. De fiscus accepteert dat werknemers een verklaring op eer afleggen dat ze een bepaald gedeelte van hun woon-werk verplaatsingen met de fiets zullen doen. Het is een goed idee uw taxatie-ambtenaar te consulteren voor het bepalen van uw fietspolicy. Probeer als werkgever een vaste regel vast te leggen met de werknemer.

3. Wat als een werknemer vertrekt, wat gebeurt er dan met de fiets?

De leasing maatschappijen waarmee wij samenwerken hebben een vast overname percentage na afloop van de fietsleasing periode.  wel even de fiscale gevolgen checken bij overname door werknemer

4. Ik krijg als werkgever toch niet bij elke platte band telefoon?

We kunnen in de fietsleasing een pech onderweg service voorzien met desnoods diefstal verzekering inclusief.

5. Ik wil als werkgever wel graag fietsen ter beschikking stellen maar heb liever niet dat het de loonkost doet oplopen?

Dat kan perfect. U kan middels een cafetariaplan of flexibel verloningssysteem, uw werknemers bepaalde looncomponenten laten inruilen tegen een fiets. Dit kan gaan van het inruilen van vakantiedagen, bedrijfswagen, eindejaarspremie tot zelfs bruto-loon. Er zijn vele sociaal secretariaten en andere dienstverleners die programma’s hebben om dit perfect en erg makkelijk voor u te berekenen.

6. Gelden de fiscale voordelen voor gelijk welke fiets?

Bijna, de fiscale voordelen gelden voor zowat alle fietsen, e-bike, gewone fiets, MTB of racefiets, maakt allemaal niet uit.

7. Moeten RSZ bijdragen betaald worden voor een fiets die een werkgever aan zijn werknemer ter beschikking stelt?

Ja, maar enkel voor het privégebruik van de fiets (woon-werk verkeer valt hier niet onder). Afspraken met de RSZ administratie landen doorgaans op ongeveer 25% van de waarde van de fiets waarop dan RSZ bijdragen worden geheven bij werkgever (+/- 35%) en werknemer (+/-13%).

Bedrijf biedt geen fietsleasing aan?

Geen nood, laat uw fiets financieren !

Wieleke werkt samen met erkende bank en kan U zeer voordelige financieringsvoorwaarden voorleggen.
Zo kan U maandelijks uw droomfiets afbetalen en er zelfs maandelijks nog iets extra met bijverdienen door de fietsvergoeding van 23 cent per kilometer.

Voorbeeld:

U fietst 30 km per dag naar het werk. Dit levert U netto 6.9€ per dag op * 20 werkdagen.
Zo komt u op 138€ fietsvergoeding per maand.
Dit * 11 maanden = jaarlijks 1518€ ! En de kosten van de wagen zijn ook weg.

Hiervoor moet u dagelijks 1.5 uurtje fietsen met een 25km/u e bike of met snelle ebike minder dan 1uur.

Waarom nog twijfelen !

Kredietsimulator

Totale interest

19,35

Maandelijkse aflossing

19,35

Totaal te betalen

19,35

Let op! Geld lenen kost ook geld! Lening op afbetaling: onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier door de kredietgever Beobank NV/SA Jaacqueslaan 263g, 1050 Brussel, BTW BE 0401.517.147 RPR Brussel. Iban: BE77 9545 4622 6142, BIC: CTBKBEBX

Disclaimer
Verkoopsvoorwaarden
Smissestraat 40 - 2430 Laakdal
Dinsdag - Vrijdag
10u-12:30u&13u-18:30u
Zaterdag
9u - 17u
Maandag
Winkel Op afspraak!
Zondag+Feestdagen
Gesloten