WIELEKE

Elektrische fiets Gent

Elektrische fiets in Gent kopen? Welkom bij 't Wieleke!

't Wieleke is één van de eerste fietsenwinkels in België die de Bosch elektrische fiets verkoopt, we hebben inmiddels 25 jaar ervaring met elektrische fietsen. Bosch heeft ons gekozen als Bosch E-bike expert dealer, voor de regio Gent. Dit dealerschap is natuurlijk een mooie erkenning voor ons team!

Met name de laatste jaren gaan de ontwikkelingen op het gebied van de elektrische fiets snel. Wij zijn op de hoogte van alle nieuwe technologieën en kunnen je daarom een duidelijk en eerlijk advies geven.

Heb je speciale wensen op het gebied van de elektrische fiets? In de meeste gevallen kunnen we iets voor je betekenen.


25 KM/U Elektrische fiets

Voor 25 km/u elektrische fiets heb je geen verzekering nodig en geen helmplicht. Wij verkopen e-bikes in Gent die je het gevoel geven een gewone fiets te zijn. Deze topmerken staan garant voor zorgeloos fietsplezier: Riese & Muller en Velo De Ville.


Cannondale elektrische fiets

R&M Swing3

R&M elektrische fiets

R&M Nevo3

Velo De Ville Elektrische fiets

Velo De Ville AEB 400 Trekking


45 KM/U Elektrische fiets

45 KM/U elektische fiets, voor wie net iets sneller wil gaan! Deze fietsen zijn een mooi alternatief voor woon-werkverkeer met de auto. Dankzij onze jarenlange ervaring in elektrische fietsen hebben we een uitgebreide keuze die je niet zal teleurstellen. Je bent van harte welkom voor een testrit met een elektrische fiets in Gent. We hebben onder andere deze topmerken elektrische fietsen 45 km/u: Bosch, Riese & Muller en M1 Sporttechnik.


R&M Elektrische fiets

R&M Superdelite

M1 Spitzing Elektrische Fiets

R&M Roadster

Sporttechnick elektrische fiets

Sporttechnick Spitzing


Waarom een 45 km/u elektrische fiets kopen in Gent? 

De 45 km/u elektrische fietsen zijn een goed alternatief voor de auto. Veel elektrische fietsers zijn sneller op het werk dan met de auto en verdienen zelfs geld met de fiets. Want reken de fietsvergoeding (ongeveer €0,21 per km) en de besparing van de autokosten samen, en je ziet dat je de elektrische fiets snel terugverdient. De fietsvergoeding voor elektrische fietsen is zelfs belastingvrij!

Veel mensen denken dat de 45 km/u elektrische fiets een bromfiets is, maar dit is niet zo. Je moet trapt nog steeds zelf, alleen is de trapkracht die je zelf moet ontwikkelen beperkt. Je komt niet bezweet aan op je bestemming, maar je beweegt gezond vanwege een lagere hartslag. Beweging met lagere hartslag zorgt namelijk voor vetverbranding.

Bosch motors: Let op met de actieradius op full power bij slechte weersomstandigheden! Met een gemiddelde snelheid van 40 km/u leg je maximaal 35 km af. Met de optie dual batterij verdubbel je dit. Wij spelen liever open kaart om geen valse beloftes te maken.

Ontdek hier alles over de wetgeving voor 45km/u fietsen:

Elektrische fiets Gent - Speed pedelec

Nog meer keuze voor je elektrische fiets in Gent?

't Wieleke verkoopt ook elektrische racefietsen, MTB cycletech, elektrische tandems, elektrische bakfietsen en de handmade elektrische fiets Desiknio Pinion.


Waarom een elektrische fiets?

De elektrische fiets wint terrein ten opzichte van de auto. Uren in de file staan, geen parkeerplaats vinden, schadelijke uitlaatgassen, het zijn alledaagse problemen die we kunnen missen als de pest. De elektrische fiets ziet eruit als een gewone fiets, maar heeft een elektrische motor die jouw inspanning op de trappers deels overneemt. Elektrische fietsen verhogen dan ook je mobiliteit, zijn stijlvol en bovendien milieubesparend!

't Wieleke is jouw Bosch elektrische fiets Expert Dealer in Gent

't Wieleke heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop en herstelling van elektrische fietsen. Bosch heeft 't Wieleke zelfs aangesteld als Bosch elektrische fiets Expert Dealer en dat hebben we te danken aan onze kennis en ervaring met dit type fiets.


De voordelen van de elektrisch fiets in Gent

Tenslotte is er in België een belastingvrije fietsvergoeding. Deze gaat van €0,15 tot €0,21 per km en zorgt ervoor dat je je elektrische fiets snel terugverdient. Bosch e-bikes heeft zelfs een motor ontwikkeld die geschikt is tot 45 km/u en wordt gemonteerd op de speed-pedelecs. Hiermee ben je nog sneller!

De elektrische fiets, een echte hype in Gent

Lange tijd werd de elektrische fiets vooral gelinkt aan 50-plussers, maar dat is nu helemaal anders. De elektrische fiets is zelfs een regelrechte hype: de verkoop van elektrische fietsen is een groot succes voor jong en oud!

Gedaan dus met de stress om een parkeerplaats te bemachtigen, en gedaan met fileleed en milieuvervuiling! Wie slim is, kiest voor een elektrische fiets.

Kom lang in onze winkel en ontdek alles over elektrische fietsen. Natuurlijk mag je ze ook proberen.

Batterijen voor de elektrische fiets

Lithium-ion batterijen

Goede lithium-ion batterijen voor elektrische fietsen hebben vrijwel geen zelfontlading. Ze zijn bovendien goed beveiligd door een intern batterij management systeem (BMS). Dit BMS regelt onder andere de lading-ontlading en temperatuur.

Ook het merk van de cellen is een belangrijke factor. Net zoals bij gewone batterijen heb je merkproducten en onbekende batterijen. Hierin zitten grote verschillen, alleen zie je die niet aan de buitenkant. Bij ’t Wieleke in Gent verkopen we alleen batterijen voor de elektrische fiets met daarin batterijcellen van hoge kwaliteit.

Tip: Je hebt een batterij van matige kwaliteit als hij in 1 maand meer dan 10% capaciteit verliest als je fiets hebt weggezet.

Wil je nog meer weten over de verschillende soorten batterijen? Klik hier:


Contacteer 't Wieleke voor jouw elektrische fiets in Gent

't Wieleke

Smissestraat 40
2430 Laakdal

T. 013 67 44 56
E. info@wieleke.be

Openingsuren

Dinsdag & donderdag
10u - 12u & 13u - 18u30
Zaterdag
9u - 17u30
Woensdag & vrijdag
Werkhuis 9-10 & 16-17u  / Winkel enkel op afspraak
Zondag & maandag
Gesloten
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x