Informatie Cannondale elektrische fietsen

Cannondale heeft 3 decennia ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige sportfietsen. Die ervaring hebben ze benut om een serie elektrische fietsen te maken met een wendbaar en sportief karakter. Cannondale elektrische fietsen zijn onder andere voorzien van een naadloos geïntegreerd Bosch aandrijfsysteem, sportieve geometrie, schijfremmen en soms met een Headshock voorvork. Elektrische fietsen van Cannondale fietsen heerlijk intuïtief, krachtig en zijn makkelijk te bedienen. De e-bike series van Cannondale bieden het beste koppel (kracht) in zijn klasse en zijn ook één van de lichtste elektrische fietsen op de markt.

Puur Cannondale elektrische fiets eigenschappen

Cannondale elektrische fietsen hebben OPI-vorken (one piece integration). Deze vork is uit één stuk gemaakt en levert een licht en nauwkeurig stuurgedrag op. De lichtgewicht Headshock voorvering loopt op glijlagers voor een ongekende soepelheid en hoge stuurprecisie. De 1.5" OPI-vork is licht maar wel erg stijf, dat zorgt voor stabiel en veilig rijgedrag.

Cannondale advanced aluminium design

Echte vloeiende lasnaden en hydroformed 6061 buizen zorgen ervoor dat de e-bikes van Cannondale opvallen. In plaats van ze te schuren, plamuren en lakken, is een lasnaad op een elektrische fiets van Cannondale een echte gladde lasnaad. Het handelsmerk van Cannondale is de gladde dubbele lasnaadtechnologie die de spanning en zwakke punten op de lasverbinding vermindert. Zo kan het bedrijf nog lichtere en sterkere frames bouwen.

System integration

Cannondale bespaart gewicht, verhoogt de stijfheid en gebruikt minder bewegende onderdelen dan concurrenten. De Bosch batterij past naadloos in de geïntegreerde achterdrager. Voor een lichte elektrische fiets moet je dan ook bij Cannondale zijn.

Kabelintegratie

De Mavaro heeft revolutionaire kabelvoering.  Alle kabels lopen door het frame waardoor ze beschermd zijn en tegelijkertijd een ultracleane look aan deze elektrische fiets geven.

Schijfremmen

De volledige serie Cannondale e-bikes is voorzien van schijfremmen om extra remkracht te bieden. Door de hogere snelheid en het hogere gewicht ten opzichte van gewone fietsen heb je die remkracht op elektrische fietsen nodig bij alle weersomstandigheden.

Cannondale Headshock

De veerweg van de Cannondale Headshock is slechts 50 mm, door Cannondale's gepatendeerde systeem met 88 naaldlagers. Bij elektrische fietsen, waar doorgaans zware, doorbuigende en zwaar lopende vorken de standaard zijn, valt de headshock op door zijn laag gewicht, stijfheid en soepele veergedrag. Deze vork weegt slechts 1465gram.

Geïntegreerde bagagedrager

De geïntegreerde bagagedrager van de Cannondale Mavaro is een meesterwerk. Hij biedt diverse mogelijkheden voor het vervoeren van bagage en is voorzien van een mooi geïntegreerd achterlicht. Door de drager aan het frame te lassen is deze elektrische fiets van Cannondale lichter en biedt een stabiel en veilig rijgedrag voor elke situatie.

Design en geometrie

De Mavaro frames zijn de stijfste op de markt voor elektrische fietsen, terwijl het nog altijd prettig en comfortabel rijgedrag biedt. Ook bij hogere snelheid geeft het rigide frame een gevoel van veiligheid en stabiliteit. De framegeometrie en korte wielbasis zorgen bovendien voor makkelijk manoeuvreren.

Een Cannondale elektrische fiets aanschaffen?

Ben jij overtuigd door de elektrische fietsen van Cannondale? Hieronder vind je een aantal voorbeelden. In onze winkel kun je ze in het echt zien en direct een testrit maken.
Verkoopsvoorwaarden
Smissestraat 40 - 2430 Laakdal
Dinsdag - Vrijdag
10u-12:30u&13u-18:30u
Zaterdag
9u - 17u
Maandag
Winkel Op afspraak!
Zondag+Feestdagen
Gesloten