Verticuteerder

Verluchters

Laat uw gazon ademen, voor een gezonde groene tuin.

 

Wanneer is de beste periode om te verticuteren ?

Op het juiste tijdstip jouw gras verticuteren zal ervoor zorgen dat je grastapijt terug mooi kan dichtgroeien. De beste periode is maart-april omdat de grasgroei dan terug op hang komt. Zo zullen de open ruimtes tussen het gras het snelst terug gaan dichtgroeien en krijgt nieuw mos en onkruid geen kans. Gras verticuteren kan eventueel ook in het najaar (september), maar niet te laat zodat er nog voldoende grasgroei is voor een goed herstel van de grasmat.

Verticuteren doe je zo

Het zijn de messen of tanden van de verticuteermachine die de viltlaag uit het gazon gaan verwijderen. Het is belangrijk om op de juiste diepte te verticuteren, zodat de wortels van het gras niet te veel worden beschadigd. Bij de meeste verticuteermachines is de diepte dan ook regelbaar in te stellen. Afhankelijk van de toestand van de grasmat kies je voor een diepte van ongeveer 0,5cm. Wees gewaarschuwd, gras verticuteren is een drastische ingreep, je grasplein zal er na afloop verschrikkelijk uitzien. Maar troost je, de nieuwe jonge grasscheuten krijgen nu alle kansen om terug uit te groeien tot een frisse grasmat.

Stap voor stap

Maai eerst het gras

Start het verticuteren baan per baan, eerst in de lengte- en dan nogmaals in de breedte richting

Na het verticuteren kan je met een brede hark alle losgekomen materiaal verwijderen.

Rij eventueel nogmaals met de grasmachine over het gazon en alles is proper opgezogen

1

Kredietsimulator

Totale interest

19,35

Maandelijkse aflossing

19,35

Totaal te betalen

19,35

Let op! Geld lenen kost ook geld! Lening op afbetaling: onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier door de kredietgever Beobank NV/SA Jaacqueslaan 263g, 1050 Brussel, BTW BE 0401.517.147 RPR Brussel. Iban: BE77 9545 4622 6142, BIC: CTBKBEBX

Disclaimer
Verkoopsvoorwaarden
Smissestraat 40 - 2430 Laakdal
Dinsdag - Vrijdag
10u-12:30u&13u-18:30u
Zaterdag
9u - 17u
Maandag
Winkel Op afspraak!
Zondag+Feestdagen
Gesloten