Bosch problemen + foutcodes

Bosch problemen + foutcodes

Oprechtheid met Na-service

Met deze pagina willen wij U eerlijk en correct informeren En wij willen dan ook niets verzwijgen of verbloemen. De Bosch midden motor is een zeer innovatief product dat de markt van de elektrische fietsen heeft doen losbarsten . Ze zijn in 2011 op de markt gekomen en ondertussen marktleider in de elektrische fietsmarkt. Dit betekent dus ook dat zij de meeste motoren hebben rondlopen(dus ook meer kans op eventuele problemen) . En elk systeem heeft wel zijn kinderziektes waaruit men tijdens gebruik nog van kan leren . En de problemen die het Bosch systeem hebben gekend zijn echt wel miniem en in kleine aantallen . Voor ons is de Bosch middenmotor het meest betrouwbare systeem dat zich tot nu toe op de markt bevind. Van Bosch kan je er ook van uit gaan dat zij binnen X aantal jaren U ook nog verder kunnen helpen . De problemen die je hieronder leest worden zeer snel en correct opgelost . Onze klanten zijn hier het levende bewijs van . Contacteer ons gerust om referenties !


Display probleem eerste uitlevering van fietsen 2012

Fout melding 410 of andere . Je kon de fiets niet meer opzetten . Batterij licht even op en valt terug uit. Probleem zat achter op afneembaar display . Een of meerdere contactpuntjes kwamen niet meer terug. Dit kwam omdat Bosch bij de eerste levering de dichtingen om water buiten te houden iets te krap hadden gemaakt. En dan bij iets warmer weer haperden die contactpunten en je stond stil . Maar Bosch heeft dit snel opgemerkt en alle displays met dit probleem worden kosteloos geruild . Zie foto hieronder hoe die die contactpunten binnen in het display contact maken . Dit probleem komt zeker niet meer voor bij nieuwe display die in het midden van het stuur staat !


Probleem middenmotor bosch elektrische fiets.

Probleem contactpunten Bosch middenmotor

Fiets kraakt tijdens fietsen

Het kan zijn dat uw fiets een krakend geluid maakt tijdens het fietsen . Dit is geen groot probleem , maar wel een vervelend geluid. Dit kan voorkomen met motoren die verkocht zijn tot augustus 2013. Bosch heeft iets te weinig vet gedaan aan een gewafelde veer die de zijdelingse speling opheft van de trapas. Dit wordt ook weer kosteloos opgelost door rechterdeksel af te nemen en de veer in te vetten met speciaal door Bosch geleverd vet. Doe dus hier niet zomaar eender welk vet aan , maar ga naar uw dealer waar U de fiets hebt aangekocht . Dit is geen probleem voor alle Bosch fietsen maar ook weer een beperkt aantal . Wel moet de veer om de 5000 km proper gemaakt worden en terug ingevet worden . Maar dit hoort bij het basisonderhoud . (werkje van 10min) Hieonder op de foto ziet U over welke veer het gaat (rode pijl).

krakend geluid middenmotor bosch

Veer die krakend geluid veroorzaakt Bosch middenmotor

Intern wit Teflon tandwiel breekt

Dit probleem komt zeer uitzonderlijk voor en als het gebeurt is het meestal bij gebruikers die op de krachtigste stand rijden. Als je trapas op een bepaald punt stroef gaat of zelf blokkeert dan heb je met dit probleem te maken Bosch geeft hiervoor een complete motor in de plaats zodat je direct de aangepaste en nieuwe motor in uw bezit hebt Maar nogmaals dit komt zeer uitzonderlijk voor Bosch heeft direct nadat zij dit probleem gezien hebben hun productie aangepast en het tandwiel versterkt Zie foto hieronder hoe de breuk meestal is!

elektrische fiets bosch tandwiel breuk

Tandwiel Bosch middenmotor breuk

Fiets trapt soms even door

Er zijn enkele motors in omloop met iets te dik vet aan de aandrijfpallen van de vrijloop in de motor. Je herkent dit probleem doordat je na het stilhouden van de trappers terug aanzet en ze eventjes doortrappen . Of zelfs erger de trappers draaien gewoon door . Probleem is bij ons zelfs maar 2 keer op 100 voorgevallen . Dit is geen groot probleem en als dit bij ons voorkwam demonteerden we de motor om de pallen te ontdoen van het dikke vet . En dan terug smeren met hoog viscositeit olie en hiermee komt dit NOOIT meer voor. Hieronder wat foto van tijdens de werkzaamheden en tegelijk zie je hoe de motor er in de binnenkant uitziet.

Superservice van Bosch:

Bosch geeft alle motoren cruise van 2011 tot 2013 extra garantie tot eind 2016!!! Moest je een motor hebben die dit probleem vertoond dan ruilt Bosch deze om met nieuwe motor tot eind 2016!! Neem contact met uw dealer op als dit op uw fiets voorkomt. Het moet probleem moet zich wel voordoen bij aanmelding dealer.

Bosch middenmotor problemen

Telefoon laadt niet op met usb poort aan display

Er zijn mensen die opmerkingen maken dat de telefoon of andere toestellen niet opladen via usb poort aan HMI. Maar dit is geen defect . De poort levert 5 volt met stroom van 500ma . Voor bepaalde smartphones en gps'en is deze stroom van 500ma onvoldoende . Bosch heeft nu eigen oplaadkabel en deze is bij ons te bestellen. Met deze kabel laadt het toestel wel wanneer hij minder verbruik heeft dan de 500ma. Dus het kan zijn dat je uw toestel op standby moet zetten vooraleer hij start met laden (zo vraagt hij minder stroom) . Met niet originele kabels hebben we soms gemerkt dat hij toch laadt en hierdoor gaat er teveel stroom door display. Met gevolg dat op lange duur display binnenin kan verbranden. Conclusie: best originele producten gebruiken


Display blijft op uitschakelen staan (periode midden 2014)

Dit wordt veroorzaakt door display van fiets te halen terwijl hij nog aan staat. Oplossing display van fiets halen en minstens 1 nacht laten liggen zodat interne batterij leeg loopt. Hierna kan je hem terug gebruiken maar best bij uw dealer langsgaan voor software update. Want met de nieuwe software mag je dit niet meer voorkrijgen. Met fietsen 2015 is dit al standaard opgelost.

 

Motor Active en performance opletten met water

Motor niet met overvloedig water reinigen. Zeker niet aan tandwiel kant want wij komen af en toe motors tegen met vastgelopen motor lager door roestvorming. Wij kunnen dit bij ons herstellen maar beter voorkomen dan genezen.

Bosch e-bike

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x