Bosch fiets batterij 2021

Bosch fiets batterij 2021

Bosch fiets batterijen

Voor modeljaar 2021 heeft Bosch 3 types van batterijen in het gamma. Meer bepaald de pakdrager accu, de frame accu en de powertube of te wel de volledig weggewerkte accu in het frame. Alle 3 de types gaan we via deze weg even belichten.


Waarom Bosch fiets batterijen?

Bosch batterijen hebben geen memory effect. Hiermee willen we bedoelen: alle Bosch batterijen zijn voorzien van lithium-ion cellen en kunnen onafhankelijk van hoe vol ze zijn op elk moment even kort of lang bijgeladen worden. Tevens is het onderbreken van het laadproces niet schadelijk voor de accu en volledige ontlading van de accu is ook nooit nodig

Als u de Bosch fiets batterij voor langere tijd niet gebruikt en wil opbergen kan deze nadien gewoon terug gebruikt worden zonder opnieuw op te laden. Voor een langere opslag is het ideaal dat u de batterij tussen 40 en 60% oplaadt.

Bosch batterijen zijn gemaakt voor vele lange tochten, vele kilometers en dienstjaren. Dit omdat een Bosch fiets batterije voorzien is van een BMS.

Bosch BMS

Bosch bms

Bosch batterijen zijn voorzien van een BMS die gekoppeld is aan de printplaat. Meer bepaald een intelligent, elektronisch batterij management systeem. Deze BMS zorgt ervoor dat batterijen zorgeloos kunnen weggelegd worden voor langere termijn en wanneer u wilt opgeladen kunnen worden. Omdat deze BMS weet hoeveel stroom er in welke cel zit op welke moment.

Tevens beschermt deze BMS de batterij ook tegen hoge temperaturen en overbelasting. Krijgt u batterij het te warm dan zal de BMS beslissen om de batterij in een veiligheidsmodus te stellen. Dan zal deze even niet werken tot dat de temperatuur terug gedaald is naar normale waarden.

Levensduur Bosch fiets batterijen

capaciteit bosch batterij vs leeftijd

Een batterij is één van de duurste onderdelen van een ebike dus deze goed onderhouden zorgt voor een langere levensduur. Enkele tips voor wat je best wel of best niet kan doen vind je hieronder.

Factoren die de levensduur verkorten

  • Zeer intensief gebruik.
  • Batterij opslaan bij meer dan 30°C of bij minder dan 10 graden Celcius.
  • Langdurige opslag als de batterij minder dan 40% of meer dan 80% opgeladen is.
  • De ebike met batterij in volle zon parkeren.

Factoren die de levensduur positief beïnvloeden

  • Batterij opslaan of wegleggen bij temperaturen tussen de 10 en 20 graden Celcius.
  • Bij langdurig wegleggen van de batterij ervoor zorgen dat deze tussen de 40 en 70% opgeladen is.
  • Geringe, normaal gebruik van de ebike.
  • De ebike parkeren in de schaduw of een koelere ruimte.


Bosch Powerpacks

Bosch fiets batterij

Deze veelzijdige en bekende powerpacks zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Als frameaccu zitten ze dichter bij het zwaartepunt van de fiets en dit heeft dan weer een positief effect op het rijgedrag, stabiliteit van de ebike. Voor fietsen met een lagere instap bestaat er ook een bagagedrager batterij deze biedt nog meer vrijheid bij het op- en afstappen van de fiets. Opladen kan bij beide types van batterijen zeer vlot: dit kan zowel in de fiets of de batterij kan zeer eenvoudig uit of aangenomen worden om op die manier vlot uit de fiets op te kunnen laden. Tevens bieden deze bosch fiets batterijen naast hun compacte afmetingen en een laag gewicht ook de hoogste energiedichtheid.

Deze powerpacks zijn beschikbaar in een 300Wh, 400Wh of een 500Wh variant.

Bosch Powertubes

Bosch fiets batterij powertube

Wil je de batterij volledig weggewerkt of stel je hoge eisen voor prestaties en esthetiek dan is deze Bosch powertube zeker iets voor u. Dankzij de compacte afmetingen en minimalistische vorm passen deze perfect in het design van jouw ebike. Opgelet: deze powertube bestaat in 2 variaties. Zowel een horizontale als een verticale accu: dit wordt gekozen door de fietsfabrikant en is afhankelijk van het fiets ontwerp. De geoptimaliseerde techniek van deze powertube zorgt voor zorgeloos rijplezier. De beveiliging van deze accu zorgt ervoor dat deze er niet zomaar kan uitvallen maar toch kan u deze zeer vlot verwijderen om eventueel zo los op te laden. Bosch fiets batterij biedt drie varianten (400, 500 en 625Wh) aan in deze ingebouwde lithium-ion accu's die met hun verschillende energie inhoud geschikt zijn voor alle ebikes en toepassingsmogelijkheden.

Dual batterij

Bosch fietsl batterij dual


De Bosch fiets dual batterij ofwel dubbel zo sterk de baan op. Voor deze dual batterij is het zowel mogelijk om 2 powertubes te hebben maar 1 powertube in combinatie met 1 powerpack kan ook. Kortom alles is mogelijk (buiten een 300Wh powerpack).

Geen weg is te lang met deze dual batterij optie. Dit is de perfecte oplossing voor lange afstandsfietsers, speed pedelecs, ebakfietsen,.... De combinatie van twee bosch batterijen levert een actieradius tot maximaal 1250Wh en kan door de fietsfabrikant in zowat alle combinaties worden geïnstalleerd (uitzondering van de 300Wh accu). Indien beide batterijen op de fiets gezet worden schakelt de fiets om de 10 procent tussen beide batterijen. 10 procent van de één batterij en dan 10 procent van de andere en zo om en om. Als één accu half vol is en de andere volledig zal deze volle ook eerst tot het percentage van de andere werken voor deze terug in de wisselwerking gaan. Dit schakelproces zorgt voor een langere actieradius en levensduur van beide batterijen. Opladen van de batterijen in de fiets doet hij wel batterij per batterij. Tevens is het ook perfect mogelijk om de fiets maar met 1 van de 2 batterijen te gebruiken.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x