Voordelen Bosch Ebike

Voordelen Bosch Ebike

Waarom fiets met Bosch motor kopen?

Wat is er nu zo speciaal aan Bosch e-bikes vraagt u zich af? Hier de uitleg!

Aandrijving direct op de trapas Zoals gezegd zijn er diverse soorten aandrijving bij elektrische fietsen. Bosch koos voor het Bosch Electric Drive System (ook wel Bosch e-bike motor genoemd), die bestaat uit aandrijving direct op de trapas. Dit geeft een natuurlijk ondersteuning die men gewend is bij ‘normaal’ fietsen.
Het middenmotor systeem van Bosch ebike werkt met het principe van 3 sensor technologie.Cadans, trap en snelheidssensor. Hierdoor kan de motor intelligent worden aangestuurd door de boordcomputer en software.
Dit zorgt er ook voor de elektrische fiets veilig en betrouwbaar overkomt.

Hoe werkt het?

Bij alle elektrische fietsen met het Bosch systeem vindt de aandrijving direct op de trapas plaats. Het ebike aandrijfsysteem bestaat uit de aandrijving, een computer en een batterij met oplader. Dit systeem zit ingebouwd in de fiets. Dit systeem introduceerde Bosch in 2010. Hiermee ging Bosch terug naar de basis van elektrotechniek en stortte zich volledig op de fietsenbranche. Inmiddels levert Bosch hun Bosch e-bike system aan ruim aantal fietsfabrikanten. 

Voordeel Bosch e-bikes

De motor en de accu zitten in het midden van de fiets ingebouwd, dicht bij de trapas. De trapondersteuning zit dan ook direct op de trapas. De kracht van de fietser en de motor komen zo samen op de trapas en dat geeft een heel natuurlijke ondersteuning.

Het grote voordeel hiervan is dat er bij het Bosch e-bike systeem geen lange kabels of stekkers nodig zijn. De kans op een storing is hierdoor nihil te nomen. Verder hebben Bosch ebikes een laag zwaartepunt vanwege de positionering van de motor en de accu in het midden van de fiets. Hierdoor zijn de elektrische fietsen met een Bosch motor lekker stabiel en hebben ze bijzonder prettige rijeigenschappen.

Qua onderhoud is het grote voordeel dat dit overeenstemt met het onderhoud van een ‘normale fiets’. U kunt gewoon uw band wisselen als deze lek is of andere reparaties uitvoeren zonder dat daar direct een computer aan te pas hoeft te komen.

Er wordt veel over de inhoud van de batterij gesproken . Meestal vraagt men enkel naar de inhoud van de batterij. Hoewel de betekenis ervan beperkt is. Je gaat toch ook geen wagen kopen met een grote tankinhoud terwijl de motor niet zuinig met zijn brandstof omgaat. Bosch heeft een vergelijk gemaakt en kwam tot de vaststelling de batterij van 400 wh even ver rijkt als concurrenten met batterijen van 624wh en 670wh

De batterij van Bosch laadt vele malen sneller dan concurrentie , bij volledig leeg binnen 2 1/2 uur voor 80% opgeladen . Het laatste uur laadt hij in druppel stand om alle cellen terug te balanceren , maar dit is niet steeds nodig . Laadtoestel is ook kleiner en lichter dan de meeste concurrenten.

Bosch heeft ondertussen batterijen van 300,400,500 en 625 wh die ook nog eens met mekaar kunnen worden gekoppeld. Zo krijg je een maximum batterijcapaciteit van 1250 wh. 


Nadeel elektrische fietsen met Bosch ebike motor

Het nadeel van Bosch ebikes zijn de eventueel hogere kosten omdat dit systeem ingebouwd zit in de fiets en niet achteraf gemonteerd kan worden. De framekosten zijn hierdoor iets hoger. Kosten die zich zeer zeker terugverdienen op punten als onderhoud en reparatie, maar niet iedereen wil een hogere aanschafprijs betalen. Kom gerust langs in onze fietswinkel voor de mogelijkheden

Bosch ebike RM supercharger

Bosch ebike rm swing3

E-bikes met het Bosch systeem meermaals als beste getest in 2012,2013,2014 en 2015 !

De voordelen van Bosch ebikes wegen absoluut op tegen het nadeel van een hogere aanschafwaarde. Dit dringt ook door tot de consument. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende Bosch e-bikes met een Bosch motor en accu als beste naar voren komen in de verschillende ebike testen. De winnaar van de Elektrische fiets van het jaar 2012 en 2013 verkiezing in zowel in Nederland als Duitsland is uitgerust met een Bosch ebike motor. Bosch neemt in 2015 de markt bijna volledig over en hiermee is het bewijs geleverd dat het gewoonweg goed is !

Bosch stapje voor op de concurrentie!

Bosch is innovatief en is de concurrentie steeds een stap voor zoals in 2015 met de Nyon geïntegreerde boordcomputer (navigatie,fitness,smartphone,...) Ook hebben zij de meest betrouwbare motorsystemen op de markt die niet onverwacht en met schokken aandrijft. Dit door hoogwaardige 32-bit processor die alle metingen van 3 sensoren (pedaalkracht,trapfrequentie,snelheid) berekend.Dit alles zit mooi en droog weggewerkt in de motor waardoor kan op elektronica problemen wordt vermeden. Bosch is ook uitvinder van het Can-bus systeem dat in de auto industrie wordt gebruikt. Dit hebben zij ook in de fiets voorzien hierdoor kan de dealer op een eenvoudige manier fouten opsporen. De Can-bus technologie doet ook alle componenten van het systeem met mekaar communiceren en houdt foutmelding in het geheugen vast.

Waarom nog twijfelen aan een fabrikant die bijna in elk huishouden of in elke wagen aanwezig is !!!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x