WIELEKE

Bosch ABS E-bike remsysteem

Bosch ABS,meer veiligheid, meer stabiliteit

De veiligheid voor eBike-rijders en hun omgeving is een beslissende factor. Door het wereldwijd eerste in massaproductie genomen Bosch ABS voor eBikes is het nu mogelijk om ook in zware omstandigheden gecontroleerd en stabiel te remmen. Bosch is sinds meer dan 40 jaar expert voor ABS-systemen en marktleider bij motorfietsveiligheidssystemen.
Het Bosch ABS ebike systeem werd op basis van het reeds gevestigde motorfiets-ABS ontwikkeld.
Door de combinatie van voorwiel-ABS en loskomregeling voor het achterwiel wordt er veel veiliger geremd.
Bij zware remhandelingen wordt de remdruk van de voorremmen gereguleerd, waardoor de rijsituatie zich stabiliseert, wat vooral in de stad en op fietstochten veel voordeel biedt.

Geniet van uitgebreide sportieve fietstochten, op weg naar het werk of bij een rit door de natuur van de verbeterde veiligheid.


Marktintroductie van Bosch eBike ABS

Het Bosch ABS is ontworpen voor de Performance Line Cruise en Speed motoren in combinatie met Intuvia displays. Het Abs systeem wordt op stads, recreatieve en snelle e-bikes optioneel gemonteeerd.

Vanaf het najaar van 2018 is het Bosch eBike-ABS op de markt verkrijgbaar.
Als expert met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van ABS-systemen en marktleider op het gebied van veiligheidssystemen voor motorvoertuigen zet Bosch de knowhow op dit gebied nu ook voor eBikes in.
Als ontwikkelingspartner voor remtechnologieën worden we daarbij ondersteund door onze vertrouwde partner Magura.

Bosch ABS remsysteem


Bosch ABS

ABS op het voorwiel
Bij het eBike-ABS wordt de snelheid van beide wielen door draaisensoren met een hoog scheidingsvermogen gemeten. Van zodra het voorwiel door te sterk remmen dreigt te blokkeren, regelt het Bosch eBike-ABS de remdruk waardoor de rijstabiliteit en het stuurvermogen van de eBike worden geoptimaliseerd.

Loskomregeling voor het achterwiel 

Van zodra het eBike-ABS vaststelt dat het achterwiel loskomt van de grond, regelt de ABS-controle-eenheid de remdruk kort op het voorwiel. De loskomregeling voor het achterwiel verkleint het risico op een overslag.

Gecontroleerde remkracht 

In de voorbije decennia werden de remsystemen voortdurend verder ontwikkeld. Met de kabel-, hydraulica- en schijfremmen is de remkracht in de voorbije decennia duidelijk verhoogd. Het eBike-ABS geeft de bestuurder meer veiligheid in de omgang met de remkracht.

Gebruikersgericht eBike-ABS
Het Bosch eBike-ABS-aanbod wordt zeer gericht ingezet bij City-, Touring- en Trekking-wielen van 28 inch en biedt daardoor vooral in dit segment een verhoogde bescherming.

Technisch specificaties

Het samenspel van Bosch eBike ABS-componenten zorgt voor meer veiligheid. Het eBike ABS bestaat uit:

    1. de ABS-regeleenheid
2. het ABS-controlelampje (of geïntegreerd in de Kiox/Nyon vanaf modeljaar 2021)
3. twee ABS-wielsnelheidssensoren, één op het voor- en één op het achterwiel
4a. de Magura-rem CMe ABS
    4b. met ABS-sensor- en remschijven

De set weegt ongeveer 800 gram. Het antiblokkeersysteem wordt geactiveerd zodra de snelheid van 6 km/u wordt bereikt.ABS voor het voorwiel

De snelheid van beide wielen wordt door draaisensoren gemeten. Wanneer het voorwiel door te sterk remmen dreigt te blokkeren, dan verbetert de Bosch eBike ABS de rijstabiliteit en het stuurvermogen van de eBike - met name bij gladde rijomstandigheden. Het harmonieus en geoptimaliseerd rijgedrag biedt daardoor duidelijk meer controle en veiligheid.Loskomregeling voor het achterwiel

De intelligente loskomregeling voor het achterwiel van de Bosch eBike ABS vermindert het mogelijke loskomen van de ondergrond van het achterwiel bij extreem sterke overremming van het voorwiel. Dit vermindert het risico op een overslag. Zo kunt u de voorwielremmen actiever en efficiënter gebruiken.


Bosch ABS Team als eerste getest

De eerste test  met de abs elektrische fiets (2018) door ons vond plaats tijdens het noodremmen op een hard oppervlak, zoals het asfalt, waar de ABS moet voorkomen dat het achterwiel van de grond komt. Dit werkte heel goed in de eerste test, zelfs in een ongunstige positie op de fiets, het achterwiel bleef aan de grond. De remmen hebben nogal wat kracht van de de rijder nodig, maar dit komt door de MAGURA comfort remblokken en de 180 mm. schijven. De tweede test was op los terrein, in dit geval probeert de ABS te voorkomen dat het voorwiel blokkeerd. Het Bosch systeem blijft in het diepe grind in het spoor, een groot voordeel voor onervaren rijders!

Ondertussen rijden we al verschillende jaren rond met een fiets voorzien van Bosch ABS. En geeft ons een extra veiligheidsgevoel. Zeker  voor cargo , 45/u en spedelec fietsen. De techniek wordt door Bosch constant ge-up-date.

Wil je het hoogste veiligheidsgevoel dan is de opleg voor een ABS remsysteem zeker de moeite waard!
Deze optie is niet verkrijgbaar op elke fiets en ook niet bij elk merk verkrijgbaar.High-end merken zoals Riese &Muller hebbenfiets met Bosch abs in de collectie.

Zelf Bosch ABS testen?

Wieleke heeft altijd Bosch ABS fietsen in de toonzaal. Dan kan je deze zelf komen testrijden en ervaren wat de Bosch ABS voor U kan betekenen.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x