WIELEKE

Achielle elektrische fietsen

Achielle fietsen: Belgische trots

In 1946 begint grootvader Achiel een fietsenwinkeltje in Zwevezele. Peter en Tom zijn nu 70 jaar verder en maken nu fietsen met zijn naam en gezicht erop samen met vader Jan en enkele trouwe werknemers.

Voor Achielle fietsen halen ze inspiratie uit het begin van vorige eeuw. Ze combineren die modellen met de moderne ontwikkelingen. Wat Achielle zo uniek maakt is dat alle stalen frames nog in eigen fabriek gemaakt worden. Van buis tot volledige fiets in één atelier. Al van bij de start in 1946 maakt Achiel veel van zijn fietsen zelf, ook de frames maakt hij helemaal zelf. Hij is hier goed in en als hij ook voor collega fietsenmakers frames begint te maken besluit hij zijn fietsenwinkel te sluiten.

In 1963 richt hij de firma Dija op, een firma gespecialiseerd in de bouw van fietsframes. Later komt zoon Jan hem helpen. In 1976 verhuizen ze naar de huidige locatie in Pittem (Egem). Daar wordt in 1986 ook de lakkerij Oostcolor gestart. Deze twee firma’s fuseren later tot Dija­Oostcolor. Door groeiende concurrentie verandert het bedrijf in 2007 van koers. In plaats van frames bouwen begint het bedrijf een eigen merk. Als eerbetoon aan grootvader worden deze Achielle gedoopt.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x