Achielle fietsen

Het was in 1946 dat grootvader Achiel een fietswinkeltje startte in Zwevezele.
Peter & Tom, zijn nu 70 jaar verder en samen met vader Jan en enkele trouwe werknemers maken ze nu fietsen met zijn naam en gezicht op.
Voor Achielle fietsen haalden ze de inspiratie in het begin van vorige eeuw. Die modellen combineren ze met de huidige technologische vooruitgang.
Wat Achielle zo uniek maakt is dat alle stalen frames nog in eigen fabriek gemaakt worden. Van buis tot volledige fiets in één atelier. Al van bij de start in 1946 maakt Achiel veel van zijn fietsen zelf, ook de frames maakt hij volledig zelf. Hij blijkt hier goed in te zijn en als hij ook voor collega fietsenmakers frames begint te maken besluit hij zijn fietswinkel te sluiten. In 1963 richt hij de firma Dija op, een firma gespecialiseerd in de bouw van fietsframes. Later komt zijn zoon Jan hem helpen. In 1976 verhuizen ze naar de huidige locatie in Pittem (Egem). Daar wordt in 1986 ook de lakkerij Oostcolor gestart. Deze twee firma’s worden later één firma, Dija­-Oostcolor. Door de steeds zwaarder wordende concurrentie op het vlak van frameproductie wordt in 2007 van koers veranderd. In plaats van frames te bouwen voor andere merken beslissen we een eigen merk te starten: dus niet enkel meer frames bouwen maar deze ook assembleren tot volledige fietsen.

Als eerbetoon aan grootvader worden deze Achielle gedoopt.

Verkoopsvoorwaarden
Smissestraat 40 - 2430 Laakdal
Maandag - vrijdag
10u - 12u & 13u - 20u
Zaterdag
10u - 18u
Woensdag
Op afspraak!
Zondag+Feestdagen
Gesloten