Geen racefiets, maar een fitness fiets

Fitness fietsen zijn gemaakt voor degenen die niet specifiek op zoek zijn naar een racefiets, maar toch een zeer lichtlopende sportieve fiets willen aanschaffen. Een fitness fiets is comfortabeler dan een racefiets maar u behoudt wel dezelfde wendbaarheid en lichtlopende voordelen.

Voordelen van de fitness fietsen

Fietsen is duidelijk in als sport én vrijetijdsbesteding. Tussen deze twee extremen – de mensen op een koersfiets en degenen op een comfortabele toeristenfiets – zitten de sportievelingen die fietsen om hun conditie op peil te houden, maar toch nog enig comfort wensen. Voor hen vormen zogenaamde fitnessfietsen een goed compromis.

Populair

Nu fitness fietsen populairder worden gaan ook meer en meer vrouwen echt sportief fietsen, is die van de fitness fietsen of spinning bikes. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze fietsen vooral bedoeld voor sportief fietsen om aan de conditie te werken. Het mag, of moet, dus vooruit gaan, en daarvoor wil je niet al te veel ballast meenemen.

Wieleke maakt fitness fietsen voor vrouwen

Kenmerken van de fitness fiets

Meestal zijn dit nogal kale fietsen: geen spatborden, geen bagagedrager, geen vaste lichten, enzovoort. In die zin hebben de fitnessfietsen heel veel weg van de echte renfietsen. Vaak hebben ze ook ongeveer dezelfde lichte wielen en de dunne bandjes. Maar mensen die voor een fitness fiets kiezen, wensen toch ook comfort. Ze willen wel sterk naar voor leunen op hun fiets, maar niet helemaal plat gaan liggen in een koersstuur. Bij veel merken, zeker die vooral in koersfietsen gespecialiseerd zijn, zijn de fitness fietsen eigenlijk gewone koersfietsen waar een recht stuur op wordt gezet. Daarom krijgen ze daar de aanduiding ‘FB’ of Flat Bar. Maar meestal zijn de verschillen toch iets groter omdat comfort niet alleen van de vorm van het stuur afhangt. Daarom is de geometrie iets anders, is meer bepaald de bovenbuis wat korter, zodat je meer rechtop kan zitten. Zeker bij de damesfietsen is de bovenbuis vaak vrij laag gehouden.

Wieleke verkoopt de cannondale canvas fietsen
Cannondale Canvas

Multifunctioneel

Deze kenmerken maken een fitness fiets iets breder inzetbaar dan een koersfiets. Je kan er heel sportief mee fietsen, maar je kan ze ook gebruiken voor een gezellig fietstochtje. Al mag in het laatste geval het terrein niet te ruw of te glad worden. Een minpunt aan de rechte sturen van fitness fietsen is dat het bij lange fietstochten redelijk vermoeiend wordt om er mee te fietsen. Je kan je positie namelijk nauwelijks veranderen. Daarom is het nuttig om er ‘hoorntjes’ op te zetten, zodat je toch je handen eens kan verzetten.

Verkoopsvoorwaarden
Smissestraat 40 - 2430 Laakdal
Maandag - vrijdag
10u - 12u & 13u - 20u
Zaterdag
10u - 18u
Woensdag
Op afspraak!
Zondag+Feestdagen
Gesloten