Maak kennis met de elektrische fiets

Uren in de file staan, geen parkeerplaats vinden, uitlaatgassen die het milieu schaden,… Het zijn alledaagse problemen die we kunnen missen als de pest. Geen wonder dus dat de elektrische fiets alsmaar populairder wordt. Deze fiets ziet eruit als een gewone fiets, maar heeft een elektrische motor die de inspanningen om vooruit te geraken deels overneemt. Een elektrische fiets verhoogt dan ook je mobiliteit, is stijlvol, en is bovendien milieubesparend!

Wieleke heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop en herstelling van E-bikes.
Bosch heeft Wieleke ook aangesteld als Bosch elektrische fiets Expert Dealer, dus uw ideale partner om meer info over E-bikes te bekomen.
Wieleke is bosch expert voor de regio
Wieleke is Bosch expert Winkel

Hoe werkt een elektrische fiets?

Een elektrische fiets wordt uitgerust met een batterij en een motor en biedt trapondersteuning tijdens het fietsen, hij geeft je als het ware een duwtje in de rug. De batterij kan makkelijk worden opgeladen met een acculader die je aansluit op het stopcontact, en indien de batterij leeg is kan je de elektrische fiets nog steeds gebruiken als gewone fiets. Bosch elektrische fietsen is op dit moment de meest betrouwbare en vooruitstrevende fabrikant.

De voordelen van een elektrische fiets

Voor woon-werkverkeer biedt de elektrische fiets het voordeel dat langere afstanden makkelijk haalbaar worden. Dankzij de ondersteuning van de motor hoef je je immers niet in het zweet te fietsen, maar indien gewenst kan je er ook voor kiezen om de ondersteuning uit te zetten of te beperken. Ten tweede zal een elektrische fiets veel voordeliger zijn dan een auto of bromfiets. Dit geldt zowel voor de aankoopprijs als voor het onderhoud en natuurlijk het verbruik. Je betaalt namelijk slechts een verwaarloosbare kost om de batterij van je elektrische fiets op te laden. Ten derde is een elektrische fiets zeer milieuvriendelijk aangezien hij nauwelijks CO2-uitstoot veroorzaakt en geen andere vervuilende stoffen (zoals fijn stof) verspreidt. Ten slotte is er in België een fietsvergoeding voorzien die belastingvrij is. Deze gaat van 0,15 tot 0,21 cent/km en zorgt ervoor dat je je elektrische fiets al snel zal terugverdienen. Bosch e-bikes heeft zelfs een motor ontwikkeld die geschikt is tot 45 km/u en wordt gemonteerd op de s-pedelecs. Dus nog sneller en gezonder uw verplaatsing doen.

Verschillende sensoren voor de elektrische fiets

Een elektrische fiets wordt steeds uitgerust met een sensor. Dit kan een rotatiesensor, een krachtsensor of een cadance sensor zijn. Sommige merken (zoals Bosch) gaan zelfs een combinatie van deze drie gebruiken om zo de software van de elektrische fiets ideaal te kunnen laten werken. Elektrische fietsen met drie sensoren zijn dan ook van hoogstaande kwaliteit en zullen ervoor zorgen dat je geen agressieve aansturing van de motor krijgt. Wil je graag meer weten over deze verschillende sensoren, aarzel dan niet om ons te contacteren en verdere info te vragen.
Design fietsen zijn belangrijk voor Fietsenwinkel Wieleke.be
Moustache Lundi

De elektrische fiets, een echte hype

Lange tijd werd de elektrische fiets vooral gelinkt aan 50-plussers, maar dat is nu helemaal anders. De elektrische fiets blijkt zelfs een regelrechte hype: de verkoop van elektrische fietsen is immers een groot succes, voor jong én oud! Gedaan dus met de stress om een parkeerplaats te bemachtigen, en gedaan met fileleed en milieuvervuiling; wie slim is, kiest voor een elektrische fiets. Wieleke heeft e-bikes en elektrische fietsen van : Hase, Cannondale, Velo de Ville, Riese & muller, Blue label, Thompson, Moustache , M1, Achielle.

Kom snel langs bij ’t Wieleke in Laakdal en ontdek alles over deze fietsen of test er zelf een of meerdere uit!
Verkoopsvoorwaarden
Smissestraat 40 - 2430 Laakdal
Maandag - vrijdag
10u - 12u & 13u - 20u
Zaterdag
10u - 18u
Woensdag
Op afspraak!
Zondag+Feestdagen
Gesloten